Ουζουνίδης λίγο πριν την εκδίκαση: «Περιμένουμε θετική απόφαση για Ξάνθη εντός 10ημέρου»

Λιγότερο από δύο ώρες πριν ξεκινήσει ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η επανεκδίκαστη της υπόθεσης της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας Ξάνθης – ΠΑΟΚ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη και επικεφαλής της νέας νομικής της ομάδας Φάνης Ουζουνίδης μίλησε στο Metropolis.

Ο γνωστός δικηγόρος υποστήριξε ότι η Επιτροπή Εφέσεων μετά από την σχετική αναπομπή από το CAS οφείλει πλέον να εκδικάσει στην ουσία, δικάζοντας το σύνολο της δικογραφίας με μοναδικο νεοεισφερομενο στοιχειο το γεγονός ότι στο μεταξύ έχει μεταβιβαστεί η ΠΑΕ Ξάνθη από τους Πανόπουλο και Συγγελίδη στον Μπιλ Πάπας.

«Αξιολογώ ότι αυτό θα είναι καταλυτικό για την τελική κρίση της Επιτροπής. Αντιλαμβάνεστε την προέκταση που έχει όλο αυτό το ζήτημα της μεταβίβασης των μετοχών με έγκριση της ΕΕΑ και ακολούθως της έγκρισης της ΕΕΑ για να εκδοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα», είπε ο Φάνης Ουζουνίδης.

Ο Ουζουνίδης πρόσθεσε: «Εχει ακουστεί από πλευρά κάποιων συναδέλφων ότι σε εκείνον τον χρόνο της μεταβίβασης ότι η μεταβίβαση ήταν τυπική μεταβίβαση, υπό την έννοια ότι εφόσον τυπικά εφέροντο Πανοπουλος-Συγγελίδης ως ιδιοκτήτες, δεν θα μπορουσαν να διακόψουν την διαδικασία μεταβίβασης. Αυτο δεν ισχυει. Η ΕΕΑ είχε πλήρες δικαίωμα αν είχε επιφυλάξεις, να αρνηθεί την μεταβίβαση. Εχει αυτή τη δικαιοδοσία η ΕΕΑ. Εχει υπεραρμοδιότητες και άρα έχει μεγάλη σημασία το γεγονός οτι ενεκρινε την μεταβίβαση».

Σε ερώτηση, τέλος, πότε αναμένεται απόφαση, ο Φάνης Ουζουνίδης ανέφερε: «Αν κρίνω από τα δεδομένα του παρελθόντος, σε μια εβδομάδα με δέκα ημέρες θα εκδοθεί απόφαση. Τα νομικά ζητήματα έχουν εξαντληθεί. Ουσιαστικά ο όποιος χρόνος θα ειναι η αξιολογηση και η ερμηνεία της μεταβίβασης των μετοχών σε εμάς, στον Μπιλ Πάπας. Εκτιμούμε ότι θα είναι θετική απόφαση σύμφωνα με τις δικές μας προσδοκίες και τα δικά μας δεδομένα».