H Κουρομπύλια μιλά για την πρώτη γυναίκα διαιτητή στο Champions League και αποκαλύπτει: «Από τη FIAT πήγαμε στη… Ferrari με το VAR»

Δηλώσεις στην εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών» της Nova παραχώρησε η Χρύσα Κουρομπύλια, διεθνής βοηθός διαιτητή από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής η οποία ξεκίνησε πριν 20 χρόνια την διαιτητική της καριέρα από την ΕΠΣ Θράκης, την περίοδο που σπούδαζε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Σε μία από τις γενικότερα σπάνιες εμφανίσεις εν ενεργεία διαιτητών στον τηλεοπτικό φακό η Κουρομπύλια αναφέρθηκε στην Στεφανί Φραπάρ, την πρώτη γυναίκα (πρώτο) διαιτητή που ορίστηκε σε αγώνα του UEFA Champions League σε ανδρικό επίπεδο, με την οποία και η Ελληνίδα έχει συνεργαστεί σε διεθνές επίπεδο, λέγοντας πως ήταν μία ευκαιρία που την άξιζε η Γαλλίδα· τονίζοντας φυσικά πως η διαιτησία δεν έχει φύλο, έχει τους ίδιους κανόνες.

Παράλληλα μίλησε και για την δική της πορεία στην διαιτησία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ (έπειτα από σχετική ερώτηση) είπε τον λόγο που έγινε βοηθός και όχι πρώτος διαιτητής. Τέλος αναφέρθηκε και στο VAR λέγοντας πως αποτελεί πολύ σημαντική βοήθεια στην δουλειά των διαιτητών. Μάλιστα, θέλοντας να καταδείξει την συμβολή της τεχνολογίας στη διαιτησία, χαρακτήρισε μέσα από… μάρκες αυτοκινήτων την διαφορά που έφερε στον χώρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σαν να οδηγούσες FIAT και να έχεις Ferrari».

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της διεθνής βοηθού διαιτητή ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ