Κύπελλο Ελλάδος: Προς αποκλεισμό και του ΑΟΞ και συνέχιση μόνο με τις ομάδες της SL1

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει φως στο τούνελ για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την έναρξη της Super League 2, της Football League και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Γ’ Εθνικής και των τοπικών ενώ την ίδια στιγμή ο χρόνος κυλάει, η ΕΠΟ πρέπει να αποφασίσει σχετικά με το Κύπελλο.

Σύμφωνα με την προκήρυξη μετά τις πρώτες φάσεις του Κυπέλλου όπου μετέχουν μόνον οι ερασιτεχνικές ομάδες – κυπελλούχοι των ΕΠΣ, εισέρχονται καταρχήν οι ομάδες της Football League αι ακολούθως εκεινες της Super League 2, από τα δύο κατώτετρα επαγγελματικά πρωταθλήματα δηλαδή, που δεν έχουν αρχίσει όμως ακόμα.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει οι αγώνες μόνο της πρώτης φάσης και έκτοτε το Κύπελλο έχει σταματήσει. Μάλιστα κάποιοι αγώνες ακόμα και της πρώτης φάσης δεν έχουν διεξαχθεί. Για παράδειγμα σε σχέση με την περιοχη μας τα ΑΕ Διδυμοτείχου – Νέστος Χρυσούπολης και Ορφέας Ξάνθης – ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας αναβλήθηκαν και μόνο το Πανθρακικός – Ανατολή Σερρών έγινε με πρόκριση της ομάδας της Κομοτηνής.

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να αποφασίσει πως θα συνεχιστεί από δω και πέρα η διοργάνωση και αν θα πάρουν μέρος σε αυτήν οι ομάδες των διοργανώσεων που έχουν διακοπεί ή δεν έχουν αρχίσει λόγω των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η αρχική εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, της οποίας προϊταται ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, ήταν τελικά να αποκλειστούν όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες και να ξεκίναγε το Κύπελλο μετά τις 15 Δεκέμβρη μόνο με τις επαγγελματικές.

Όσο όμως περνά ο καιρός και δεν φαίνεται φως στο τούνελ αναφορικά όχι μόνο με την έναρξη των πρωταθλημάτων σε SL2 και FL αλλά ακόμα και των ομαδικών προπονήσεων, τόσο απομακρύνεται αυτό το ενδεχόμενο. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως αν αυτήν την στιγμή ξεκινήσουν άμεσα οι ομαδικές προπονήσεις, επίσημοι αγώνες θα μπορούν να οριστούν μόνο μετά από τρεις εβδομάδες μετά. Αρα η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία για να παίξουν οι ομάδες της FL και της SL2 θα είναι μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Και αυτό στην περίπτωση και μόνο που αποφασιστεί Δευτέρα-Τρίτη η επανέναρξη των προπονήσεων, αλλιώς πάμε πιο πίσω.

Την ίδια ώρα ωστόσο οι ημερομηνίες πιέζουν και το ίδιο κάνει και ο τηλεοπτικός πάροχος της Cosmote, που είναι αλήθεια ότι πληρώνει για να δει τις εμπορικές ομάδες να προβάλλονται στα κανάλια του και όχι τόσο πολύ αυτές των χαμηλότερων κατηγοριών. Με όλα αυτά τα δεδομένα και καθώς ο χρόνος πιέζει, όλες οι πληροφορίες συγκίνουν ότι στην ΕΕ της ΕΠΟ την Τρίτη θα ληφθεί απόφαση τροποποίησης της προκήρυξης του Κυπέλλου ώτε αυτό να συνεχιστεί χωρίς τις ερασιτεχνικές ομάδες. Αν μέχρι τότε δεν υπάρχει κάποια απόφαση της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων και της κυβέρνησης για έναρξη στα μικρότερα επαγγελματικά πρωταθλήματα, τότε θα αποκλειστούν και αυτά και το φετινό Κύπελλο θα διεξαχθεί μόνο με ομάδες της SL1.

Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, η ΠΑΕ Ξάνθη θα μείνει εκτός διοργανωσης του Κυπέλλου για πρώτη φορά από την ίδρυσή της. Και βέβαια, θα μείνει συνολικά και η Θράκη χωρίς εκπροσώπηση στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της χώρας.