Δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ η αλλαγή της έδρας της ΠΑΕ Ξάνθη και το νέο ΔΣ με τις αρμοδιότητες κάθε μέλους

Περίπου ένα μήνα μετά τη γενική συνέλευση που εξέλεξε νέο ΔΣ στην ΠΑΕ Ξάνθη αλλά αποφάσισε και την αλλαγή της έδρας από τον Δήμο Ξάνθης στον Δήμο Αβδήρων καθώς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τη εταιρείας, δημοσιεύθηκαν οι αλλαγές αυτές στο ΓΕΜΗ.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο ΔΣ εξελέγησαν ο Μπιλ Πάπας (Βασίλης Παπαδημητρίου) ως πρόεδρος, ο Τάσος Γιαμουρίδης ως διευθύνων σύμβουλος, ο Φάνης Ουζουνίδης ως αντιπρόεδρος ενώ μη εκτελεστικά μέλη είναι οι Χρήστος Καραγκιοζέλης, Σοφία Ψωμά, Ανδρέας Γκλαβίνης και Μάκης Τζάτζος.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου, ο Γιαμουρίδης έχει ενδεικτικά τις αρμοδιότητες να εκπροσωπεί την εταιρεία δικαστικώς και εξωδίκως, να υπογράφει την αλληλογραφία αλλά και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, τα γραμμάτεια εισπράξεων και εντάλματα πληρωμών, να υπογράφει εγγυητικές επιστολές, να εισπράτει χρήματα ή καταθέσεις από τράπεζες αλλά και να εξουσιοδοτεί τρίτο πρόσωπο για κάποια ενέργεια για λογαριασμό του.

Σε περίπτωση κωλύμματος ή απουσίας του διευθύνοντος συμβούλου, την εκπροσώπηση της εταιρείας έναντι κάθε αρμόδιας αθλητικής αρχής ή κρατικής υπηρεσίας αναλαμβάνει με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ο αντιπρόεδρός του και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Φάνης Ουζουνίδης. Τέλος, ανατίθεται η επιμέλεια των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Γενικών Συνελεύσεων, η σύνταξη των πρακτικών και η εποπτεία των γραφείων της ΠΑΕ στην Χριστίνα Τσακούλια, υπάλληλο της εταιρείας.

Σε άλλο έγγραφο με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου επίσης, εγκρίνεται η τροποποίηση του καταστατικού της ΠΑΕ Ξάνθη. Η τροποποίηση αφορά τα άρθρα 3 και 7. Το άρθρο 3 αφορά την αλλαγή της έδρας που και επίσημα από τον Δήμο Ξάνθης ορίζεται πλέον ο Δήμος Αβδήρων. Το άρθρο 7 αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4.849.995 ευρώ ώστε το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετά την αυξηση να ανέρχεται στο ποσό των 9.485.809,80€.

Αίσθηση προκαλεί ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου περνάει στο καταστατικό, ενώ είναι σε εξέλιξη για ακόμα ένα μήνα η πρόσκληση προς τους μετόχους για να την καλύψουν. Δεν αποκλείεται βέβαια ήδη να έχει καλυφθεί. Αξίζει να σημειωθεί επίσης όρι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την περίφημη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε αποφασιστεί και ανακοινωθεί στις αρχές της χρονιάς, επί εποχής ακόμα Πανόπουλου και Συγγελίδη, αλλά φαίνεται ότι δεν έγινε ποτέ.