Έδωσε αίμα στο Νέο Σιδηροχώρι ο Μανώλης Ταπατζάς

Η πανδημία δεν τους εμπόδισε να αιμοδοτήσουν, αντιθέτως αποτέλεσε ένα ακόμη κίνητρο, να στηρίξουν τον συνάνθρωπό τους. Ο λόγος για τους ανθρώπους που έσπευσαν να αιμοδοτήσουν για ακόμη μία φορά στο Νέο Σιδηροχώρι.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φετινή και εικοστή σε διάστημα δέκα ετών, εθελοντική αιμοδοσία στο χωριό.

Την δράση στήριξε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, με διοργανώτρια την ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας του Νέου Σιδηροχωρίου, ενώ επί ποδός βρέθηκε το συνεργείο της Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με σύνθημα «δίνω αίμα – δίνω ζωή» δεκάδες συμπολίτες έσπευσαν στο χωριό της προσφοράς, για να δώσουν στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, λίγο από το αίμα τους. Άλλωστε, όπως έχει πολλαπλώς καταγραφεί, οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ, αλλά λόγω πανδημίας λιγότερος κόσμος σπεύδει να αιμοδοτήσει εθελοντικά.

Με μήνυμά του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης συνεχάρη τους ανθρώπους της περιοχής που συμπλήρωσαν μία δεκαετία προσφοράς και έγραψε: «Στο Νέο Σιδηροχώρι η εθελοντική αιμοδοσία έγινε! Και όλοι ήταν εκεί […]. Οι αποστάσεις μεγάλες, δυνατές οι φωνές και τα πειράγματα. Γιατί η Εθελοντική Αιμοδοσία ακόμα και στα δύσκολα είναι κέφι […]. Στηρίξαμε την Αιμοδοσία, τιμήσαμε τους Αιμοδότες εκεί στο ύπαιθρο. Πάντα με μάσκες».

Οι εθελοντές αιμοδότες και όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη αιμοδοσία, σε έξι μήνες από σήμερα, με την ευχή να μας βρει όλους υγιείς το 2021. Αξίζει να σημειωθεί οτι από την αιμοδοσία της Κυριακής συγκεντρώθηκαν 44 φιάλες αίματος. Ενεργή ήταν η συμμετοχή της τοπικης Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου ενώ το παρών έδωσε και ο παλαίμαχος διαιτητής, περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης και νυν παρατηρητής αγώνων στην Super League 1 Μανώλης Ταπατζάς.