Απόπειρα φίμωσης τη ενημέρωσης για τον κορονοϊό στην Θράκη καταγγέλει η ΕΡΤ!!!

Σε μία απόπειρα φίμωσης της αντικειμενικής και απρόσκοπτης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή μας φαίνεται πως προχωράει το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Το Νοσοκομείο αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό και σε αυτό νοσηλεύονται όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς κορωνοϊού από τον Έβρο, τη Ροδόπη, αλλά κι από άλλους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τι συνέβαινε
Στις αρχές της πανδημίας εκδιδόταν καθημερινή ενημέρωση από το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, η οποία όμως αιφνιδιαστικά σταμάτησε. Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια του πρώτου «κύματος», του καλοκαιριού, αλλά και κατά τη διάρκεια του δεύτερου «κύματος», η ενημέρωση για την καθημερινή πορεία της πανδημίας στο Νοσοκομείο Αναφοράς ερχόταν αποκλειστικά και μόνο από την ΕΡΤ Ορεστιάδας. Το νέο «καθεστώς» ενημέρωσης, είχε γίνει αποδεκτό άτυπα από όλη τη δημοσιογραφική κοινότητα, με την ενημέρωση από την ΕΡΤ να είναι πράγματι καθημερινή. Το δημόσιο μέσο ενημέρωσης έδινε πληροφορίες για διασωληνώσεις, εξιτήρια, θανάτους κλπ.

Όλα αυτά, όμως, μέχρι χθες, καθώς όπως ενημέρωσε με ανάρτησή της η ΕΡΤ Ορεστιάδας, για αδιευκρίνιστο λόγο, μπαίνει «φρένο» στην ενημέρωση, έστω και με αυτή τη μορφή της.

Τι λέει η ΕΡΤ Ορεστιάδας
Η ΕΡΤ Ορεστιάδας έκανε γνωστά τα παρακάτω: «Αγαπητοί αναγνώστες και ακροατές, με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε ότι η καθημερινή ενημέρωση που είχατε από την ΕΡΤ Ορεστιάδας για την εικόνα σχετικά με τους αριθμούς ασθενών με κορωνοϊό στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης διακόπτεται αιφνιδίως από σήμερα (01/12/2020).

Όλο το προηγούμενο διάστημα, επί 8 μήνες, είχαμε τη δυνατότητα να δίνουμε τα απολύτως βασικά στοιχεία που διαμόρφωναν την κατάσταση, ανά 24ωρο, μέσα στις Μονάδες που νοσηλεύουν ασθενείς με Covid-19, με το συγκεκριμένο λιτό ρεπορτάζ του δημοσίου μέσου ενημέρωσης να εξυπηρετεί τη στοιχειώδη ενημέρωση όλων των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την πληροφόρηση που είχε η ΕΡΤ Ορεστιάδας, τη “μοιράστηκε” με πολλά ακόμα Μέσα Ενημέρωσης της Περιφέρειας, δίνοντας μία ιδιότυπη, ασφαλή “λύση” στο κενό που δημιούργησε στα τέλη Μαρτίου η διακοπή αποστολής του ημερήσιου ενημερωτικού δελτίου σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Έστω και με την άτυπη αλλά εγκυρότατη πληροφόρηση που παρείχε η ΕΡΤ Ορεστιάδας όλους αυτούς τους μήνες, βρέθηκε ένας απολύτως αξιόπιστος τρόπος να πληροφορούνται οι πολίτες για το τι συμβαίνει στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συμπληρώνοντας ένα κομμάτι στο σύνθετο “παζλ” που αποτυπώνει, και σε τοπικό επίπεδο, την εξέλιξη της πανδημίας, ειδικά κατά το δεύτερο, σφοδρότερο κύμα της.

Δυστυχώς, οι “πηγές” της πληροφόρησης από σήμερα στερεύουν… Ως εκ τούτου, από σήμερα, δυστυχώς, διακόπτεται -όχι από επιλογή μας- η ανάρτηση και μετάδοση (από τις συχνότητες της ΕΡΤ Ορεστιάδας) του ημερήσιου ρεπορτάζ με τα στοιχεία από το νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείξατε και συνεχίζετε να δείχνετε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η δημοσιογραφική ομάδα της ΕΡΤ Ορεστιάδας».

Πηγή: https://www.xronos.gr/