Ποιος είναι ο κορυφαίος Θρακιώτης αθλητής του αιώνα; Στείλτε μας τις προτάσεις σας…

Η Θράκη το 2020 συμπλήρωσε έναν αιώνα από την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό της Ελλάδας.

Ο κορονοϊός δεν βοήθησε δυστυχως η φετινή ιδιαίτερη επέτειος να εορταστεί με τις τιμές που θα επιθυμούσαν και οι Θρακιώτες και οι υπόλοιποι Έλληνες.

Την ίδια στιγμή ο κορονοϊός ουσιαστικά ανέστειλε για πολλούς μήνες την αθλητική δραστηριότητα και κατέστησε εντελώς άνευ αντικειμένου την όποια προσπάθεια φέτος για ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών, προπονητών, διαιτητών και ομάδων της χρονιάς.

Αλλωστε ειναι μια χρονιά που σε μεν ατομικό επίπεδο δεν έγινε καμία μεγάλη διοργάνωση (αποκορύφωμα η αναβολή κατά ένα έτος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο), αφού όλες σχεδόν αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν, ενώ σε ομαδικό επίπεδο επεφύλασσε τον υποβιβασμό των δυο εκπροσώπων της περιοχής σε ανώτερη κατηγορία ομαδικών σπορ, της Ξάνθης στο ποδόφαιρο (εξαιτίας πρωτίστως της τιμωρίας της με την αφαίρεση 12 βαθμών) και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο βόλεϊ (που αν και τελευταίος αγωνιστικά, σώθηκε μεν με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ αλλά οικειοθελώς υποβιβάστηκε και μάλιστα δυο κατηγορίες πιο κάτω).

Το ThrakiSportS με αφορμή τον συνδυασμό αυτών των δύο πραγματικοτήτων, το γεγονός ότι φέτος συμπληρώσαμε 100 χρόνια ελεύθερης Θράκης αλλά και το γεγονός ότι φέτος δεν έχει καμία αξία να αναδειχθούν οι κορυφαίοι της θρακιώτες χρονιάς, αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τον Δεκέμβριο για να προσπαθήσει να αναδείξει μαζί με τους αναγνώστες και τους συνεργάτες του τον κορυφαίο Θρακιώτη αθλητή του αιώνα. Κοινώς, τον κορυφαίο Θρακιώτη αθλητή (ή αθλήτρια) όλων των εποχών.

Ο τρόπος που θα επιχειρηθεί να γίνει αυτή η ανάδειξη θα εξηγηθεί σε επόμενη ανάρτηση μέσα στον μήνα. Σε πρώτη φάση ωστόσο το ThrakiSportS καλεί τους αναγώστες του να ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ποιος κατά την δική τους άποψη δεν θα πρέπει να λείπει από αυτήν την λίστα που θα τεθεί σε ψηφοφορία. Περιμένουμε τις προτάσεις σας ώστε να είμαστε σίγουροι και εμείς ότι δεν θα έχουμε ξεχάσει καμία απολύτως από τις μεγάλες μορφές που ανέδειξε ο αθλητισμος της Θράκης τα τελευταία 100 χρόνια.

Τις προτάσεις σας μπορείτε να τις καταθέτετε για όλη την προσεχή εβδομάδα με τους εξής τρεις τρόπους:
1. Με e-mail στο thrakisports@gmail.com
2. Με μήνυμα στην σελίδα του ThrakiSportS στο facebook
3. Με μήνυμα στην σελίδα του ThrakiSportS στο instagram

Ολες οι προτάσεις θα εκτιμηθούν από Ειδική Επιτροπή που έχει συστήσει το ThrakiSportS και ακολούθως θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες, μέσα από τις οποίες θα προκύψει ο κορυφαίος Θρακιώτης αθλητής του αιώνα από διαδικασία στην οποία φυσικά θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αναγνώστες του ThrakiSportS.

Αλλά μην προτρέχουμε. Είμαστε ακόμα στην αρχική διαδικασία και περιμένουμε τις προτάσεις σας…