Super League: Τρελή ματσάρα και ισοπαλία στη μάχη των πρώην Ξανθιωτών στη Ριζούπολη

Θεαματικό από πλευράς εξέλιξης ήταν το τελευταίο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Απόλλων Σμύρνης και Βόλο, το οποίο και ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 3-3(!).

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε κατά κύριο λόγο στον Απόλλωνα, που ήταν πιο απειλητικός και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες προς την πλευρά του Γκαραβέλη φάσεις, με την μία εξ’ αυτών να είναι του Μπαξεβανίδη στο 31’ (το σουτ του όμως πέρασε άουτ). Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, χάρη στο γκολ του Τσιλούλη στις καθυστερήσεις (45+2’).

Η εξέλιξη του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικό «χάρμα ιδέσθαι» στα μάτια κάθε ποδοσφαιρόφιλου. Ο Απόλλων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να καθαρίσει το ύπερ του αποτέλεσμα. Και όλα έδειχναν πως θα το πετύχαινε καθώς σε διάστημα 7 λεπτών έφτασε το σκορ στο 3-0. Αρχικά στο 48’ ο Ντομίγκες με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0, ενώ στο 55’ ο Βραζιλιάνος Μπεντινέλι παρότι νικήθηκε από τον Γκαραβέλη στο πέναλτι, πήρε το «ριμπάουντ» για το 3-0.

Οι Βολιώτες όμως δεν παράτησαν το παιχνίδι, έβγαλαν τρομερή αντίδραση και κατάφερε ανέλπιστα να φέρει το ματς στα ίσια. Αρχικά, στο 60’ ο Δουβίκας με κεφαλιά μείωσε σε 3-1· ενώ στο 79’ ο Αργεντινός Μπαρτόλο έβαλε και πάλι την ομάδα του στο κόλπο της διεκδίκησης ενός βαθμού, κάνοντας το 3-2. Σε εκείνο το σημείο το ματς «πήρε φωτιά» με τον Βόλο να είναι στην επίθεση και τον Απόλλωνα να αμύνεται θέλοντας να βγει στην κόντρα. Η ψυχρολουσία όμως για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήρθε στο 90+2’, όταν ο Κολόμπο νίκησε τον εξουδετερωμένο Βέρχουλστ με σουτ εντός περιοχής και έκανε το τελικό 3-3, χαρίζοντας τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στους Θεσσαλούς.

Βασικοί στο σχήμα του Γιώργου Παράσχου ήταν οι Χρήστος Λισγάρας και Δήμος Μπαξεβανίδης, οι οποίοι στην μεγαλύτερη διάρκεια είχαν καλή απόδοση, μέσα όμως από τα συλλογικά λάθη είδαν να χάνουν την νίκη μέσα από τα χέρια τους. Αγωνίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Δύσκολο φαινόταν το απόγευμα για τον Θανάση Γκαραβέλη, ο οποίος παρότι δέχτηκε τρία γκολ είχε καλές επεμβάσεις, ενώ απέκρουσε αρχικά το πέναλτι του Μπεντινέλι, χωρίς εν τέλει να αποσοβήσει το γκολ. Σημαντική ήταν η επιθετική συνεισφορά και του Σλοβάκου πρώην επιθετικού του ΑΟΞ Έρικ Γέντρισεκ που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 51’, συμβάλλοντας στην τρομερή αντίδραση των φιλοξενούμενων. Στον πάγκο για δεύτερη συνεχόμενη φορά ήταν ο 18χρονος αμυντικός Παύλος Λογαράς, γιος του Παναγιώτη Λογαρά. Αντίθετα δεν ήταν στην διάθεση του Άνχελ Λόπες ο Ζεάν Μπαριέντος, ο οποίος είχε συμπληρώσει κάρτες και έκτιε ποινή μίας αγωνιστικής.