Δεκτοί στο Μητρώο της ΓΓΑ ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης

Δύο ακόμα σωματεία που καλλιεργούν τον υγρό στίβο στην Θράκη έγιναν δεκτά την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο λόγος για τον Κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης που καλλιεργεί την κολύμβηση στην άνευ ακόμα κολυμβητηρίου πόλη της Ξάνθης (στο παρελθόν είχε και φημισμένη ομάδα υδατοσφαίρισης αλλά πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα να καλλιεργηθεί αυτό το άθλημα) και τον Ομιλο Φιλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον ΟΦΘΑ η έγκριση δεν αφορά μόνο την εγγραφή του συλλόγου στα μητρώτα της ΚΟΕ για τα αθλήματα της κολύμβησης αλλά και της τεχνικής κολύμβησης, αλλά και στο μητρώο της ΕΙΟ για την καλλιέργια του αθλήματος της ιστιοπλοΐας.

Ειναι ο δευτερος σύλλογος ιστιοπλοΐας που εγγράφεται στο μητρώο από την Θράκη (είχε προηγηθεί στις αρχές του μήνα ο ΝΟΑ) και ο δέκατος κολυμβητικός στο σύνολο της ΑΜ-Θ (είχαν προηγηθεί κατά χρονική σειρά οι ΝΟ Αλεξανδρούπολης, Δράμα 1986, Ομιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας, Ποσειδών Ορεστιάδας, Νηρέας Ορεστιάδας, Αργοναύτες Καβάλας, ΝΕ Ροδόπης, ΚΟ Δράμας και ΚΟ Ξάνθης).