Europa League: Άδοξη ήττα σε ένα δίλεπτο στο Αϊντχόφεν σε δικό του παιχνίδι ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία

Την ήττα με 3-2 στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν γνώρισε ο ΠΑΟΚ, δυσκολεύοντας έτσι την υπόθεση πρόκριση από τον 5ο όμιλο του UEFA Europa League.

Το ξεκίνημα του «Δικεφάλου του Βορρά» στο πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν ονειρικό, καθώς προηγήθηκε με 0-2. Αρχικά, στο 4′ το σουτ του Τζόλη κοντραρεί στον Βαρέλα και εκείνη καταλήγει στα δίχτυα του Μβογκό για το 0-1, ενώ στο 13′ ο 18χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε το 0-2. Νωρίτερα ωστόσο στο 10′ είχε ακυρωθεί κανονικό τέρμα ως οφ σαιντ του Μούλεν για τους Ολλανδούς.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν η ανάλογη, η Αϊντχόφεν πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε αφόρητα τον ΠΑΟΚ. Αρχικά, μείωσε σε 1-2 με τον Γκάπκο στο 20′, σκορ με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο. Στην επανάληψη όμως όλα ανατράπηκαν σε διάστημα δύο λεπτών. Αρχικά, στο 51′ ο Μαντουέκε έφερε το ματς στο 2-2, ενώ ο Μάλεν στο 53′ έκανε το 3-2 και την ολική ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε έπειτα αντίδραση, παρά τις αλλαγές του Γκαρσία, και άδοξα γνώρισε την ήττα.

Μέτρια η παρουσία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην εστία των Θεσσαλονικεών, ο οποίος όμως δεν είχε και το καλύτερο βράδυ της καριέρας του μη μπορώντας να αποσοβήσει κάποιο εκ των τριών γκολ.

Ο ΠΑΟΚ αν καταφέρει να κερδίσει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια των ομίλων με την Ομόνοια εκτός έδρας (3/12) και τη Γρανάδα εντός (10/12), τότε θα είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο στους «32» του Europa League. Στη βαθμολογία του ομίλου υπενθυμίζουμε πως η Γρανάδα έχει 10, η Αϊντχόβεν 6, ο ΠΑΟΚ 5 και η Ομόνοια 1.

Κακή εβδομάδα για τις ελληνικές ομάδες, καθώς όλοι ηττήθηκαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μάλιστα δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε βαθμό απέναντι σε Αϊντχόφεν (2-3), Ζόρια (0-3) και Μάντσεστερ Σίτι (0-1), με αποτέλεσμα η Ελλάδα να παραμείνει στην 17η θέση και οι υπόλοιπες χώρες να πλησιάσουν επικίνδυνα.

Η Ελλάδα θέλει να ανεβει τουλάχιστον 15η ώστόσο απειλείται να βρεθέι κάτω από την 17αδα που θα έιναι καταστροφή. Εαν συμβεί αυτό ο πρωταθλητής θα αγωνιστεί στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, ενω δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League.

*Εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League τότε το εισιτήριο πάει στην ομάδα που έχει τερματίσει ψηλότερα στην βαθμολογία.