Η εκτίμηση και η χαρά του Μαχλά για τον πρωτοπόρο Μάντζιο και οι θύμησες στο φινάλε του Ντιέγκο Μαραντόνα με την Αργεντινή

O Νίκος Μαχλάς, ένας από τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο μουντιάλ του 1994 όπου εναντίον της Εθνικής Ελλάδος τερμάτισε την καριέρα του, μίλησε για εκείνη την εμπειρία του, ενώ αναφέρθηκε και στον Άρη του φίλου ‘Ακη Μάντζιου πλέκοντας το εγκώμιο του.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Αρχικά για τον Μαραντόνα ανέφερε: Έχει μπει στα σπίτια όλων μας. Δεν χρειάζεται να πω για ποιον ποδοσφαιριστή μιλάμε. Τα λόγια περισσεύουν. Όλους μας έχει επηρεάσει ο θάνατος του, αλλά ποτέ δεν θα φύγει από την σκέψη και το μυαλό μας.

Για την ζωή του: Αυτό ήταν επιλογή δική του. Δεν μπορείς να πεις κάτι για το τι ζωή επέλεξε να κάνει. Από την άλλη μέσα στο γήπεδο έκανε αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές. Έβγαλε παιδιά στις Αλάνες και δεν παύει να είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Για το ότι έχει παίξει απέναντι στον Μαραντόνα: Ήταν για εμένα κάτι πρωτόγνωρο. Δεν καταλάβαινα πολλά, έβλεπα αυτό που συμβαίνει, έβλεπα έναν ποδοσφαιριστή που δεν μπορούσες να τον κόψεις με τίποτα. Το τελευταίο γκολ που έβαλε με την Εθνική Αργεντινής ήταν στο ματς το δικό μας. Εκείνη η Εθνική Αργεντινής ήταν μιας από τις καλύτερες. Αυτός ο άνθρωπος δεν υπήρχε, ένιωθες δέος.

Για τα όσα έχει κάνει ο Μαραντόνα: Είναι πολλά τα πράγματα που τα έχει κάνει. Τα έκανε με έναν ξεχωριστό τρόπο. Το 86′ που πήρε το μουντιάλ, αυτό που έκανε στην Νάπολι, στον φτωχό νότο και την έκανε πρωταθλήτρια, τι να πεις; Τι θέαμα έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο. Ήμασταν όλοι μας τυχεροί που βρεθήκαμε αντίπαλοι του.

Για το ποιος είχε πάρει την φανέλα του Μαραντόνα: Σίγουρα κάποιος θα την είχε πάρει, εγώ είχα αλλάξει φανέλες με τον στόπερ που με μάρκαρε.

Για το αν ήταν κορυφαίος ο Μαραντόνα ή ο Πελέ:Δεν μπορείς να πεις κάποιον συγκεκριμένα. Ο καθένας είναι στην εποχή του, στον καιρό του. Μπορούμε να μετράμε την ελίτ στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ούτε τον Μέσι με τον Κριστιάνο χρειάζεται να συγκρίνουμε.

Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο: Βλέπεις ομάδες που προσπαθούν να αλλάξουν, να μπουν στα δεδομένα της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Από την άλλη η ποιότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πιο χαμηλή. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα. Θα είναι κρίμα το προϊόν που έχουμε στην Ελλάδα να το πυροβολούμε. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να σκέφτονται να προσφέρουν θέαμα και ποιότητα.

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα: Είναι κάτι αναγκαστικό, που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο χωρίς να υπάρχει άλλη λύση όπως είναι τα πράγματα. Ευελπιστώ πάντως ότι θα μπορέσουμε να έχουμε ένα 20%-30% όπως σε κάποιες άλλες χώρες.

Για το ότι ο Άρης είναι στην πρώτη θέση: Σε όλο τον κόσμο αρέσει αυτό. Κανείς δεν θέλει να βλέπει τις ίδιες ομάδες να πρωταγωνιστούν. Είναι πολύ ευχάριστο που είναι ο Άρης στην πρώτη θέση, δίνει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, είναι κάτι πολύ όμορφο και σημαντικό.

Για το αν ο Άρης αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση: Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι πρώτη κάποια ομάδα και να μην αξίζει. Η διάρκεια θα τον κάνει να σταθεροποιηθεί. Όλα αυτά τα χρόνια ο Άρης έχει και την φανέλα και τον κόσμο. Είναι μια ομάδα που κοσμεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και οι άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης αλλά και ομάδες της επαρχίας. Ευελπιστώ ότι ο Άρης θα συνεχίσει έτσι και θα έχει διάρκεια, αυτό θα κάνει καλό και στις υπόλοιπες ομάδες.

Για τον Μάντζιο: Ήταν πάντα ένας πολύ καλός χαρακτήρας εντός και εκτός γηπέδου. Όπου έχει πάει έχει κάνει καλή δουλειά, τον εκτιμώ αφάνταστα. Το θέμα είναι αν σε μια δύσκολη στιγμή θα μπορεί να έχει λύσεις. Αυτό είναι το κουμπί. Οι προπονητές δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Αυτοί φτιάχνουν την ομάδα αλλά η ποιότητα του καθενός κάνει την διαφορά.

Για το ότι είχε επικοινωνία με τον Χαριστέα για τον Δημήτρη Μάνο: Του είχα στείλει μήνυμα γιατί είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Του είχα πει ότι είναι μια σπουδαία κίνηση γιατί είναι ένας παίκτης που κοιτάζει το γκολ, που θέλει να αποδίδει. Νομίζω ότι ήταν πολύ καλή κίνηση.

Για τους παίκτες του Άρη: Ο Άρης έχει καλές μονάδες, δεν θέλω να σταθώ σε ονόματα. Έχει μονάδες που μπορούν να παίξουν και να κάνουν την διαφορά. Είναι άλλη ομάδα μέσα στην έδρα του και άλλη ομάδα εκτός. Με τον συγκεκριμένο προπονητή όμως θεωρώ ότι θα έχει μια σοβαρότητα και δεν θα ξεφεύγει.

Για το αν σκέφτεται να γίνει παράγοντας και πάλι: Το έχω γευτεί το κουστούμι του παράγοντα, ήταν μια ωραία εμπειρία αλλά έχω και αλλού να προσφέρω.