Video: Το ιστορικό 6-2 του ΑΟΞ επί της ΑΕΛ τέτοια μέρα ακριβώς 30 χρόνια πριν

Ήταν 25 Νοεμβρίου 1990, τέτοια μέρα ακριβώς 30 χρόνια πριν, όταν ο ΑΟΞ στην δεύτερη σεζόν του στην Α’ Εθνική νικούσε με 6-2 την Λάρισα για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΛ τότε ήταν από τα μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος, έχοντας κερδίσει τρία χρόνια πριν το πρωτάθλημα. Ο Μαρτσέλο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ο Καραπιάλης ισοφάρισε αλλά από εκει και πέρα ξεκίνησε ένα κρεσέντο της Ξάνθης.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από ασίστ του Μπανιώτη έγραψε το 2-1 στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Μαρινάκης στο 50′ έκανε το 3-1, ο Χαλκίδης που είχε εμπλοκή στα δυο προηγουμενα τέρματα ανέβασε τον δείκτη στο 4-1, ο Μαρτσέλο με δεύτερο προσωπικό τέρμα έκανε με σουτ το 5-1 και ο Σερέτης έβαλε το κερασάκι στην τουρτα για το 6-1.

Το μόνο που κατάφερε η Λάρισα ήταν να μειώσει σε 6-2 με πέναλτι του Αγορογιάννη λίγο πριν το τέλος.

Στο τέλος είχε κριθεί υπέρ της Ξάνθης και ένας άλλος αγώνας που είχε διεξαχθεί τέτοια μέρα, 25 Νοεβρίου, αλλά 19 χρόνια πριν. Το 2001 για την ακρίβεια όταν ο ΑΟΞ είχε νικήσει στο παλιο γηπεδο με 1-0 τον ΠΑΟΚ.

Το γκολ του Αυστριακού Χέρμπερτ Γκάγκερ στο 89ο λεπτό που νίκησε τον Κυριάκο Τοχούρογλου ήταν εκείνο που έδωσε τους βαθμούς της νίκης στον ΑΟΞ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Θυμηθείτε τις στιγμές στο βίντεο που ακολουθεί…