Απέναντι στην Σλοβενία το μοναδικό γκολ με τη γαλανόλευκη του Θρακιώτη τιμ μάνατζερ της Εθνικής

Η Ελλάδα δίνει κρίσιμο αγώνα με την Σλοβενία το βράδυ στο Στάδιο της Ριζούπολης και έχει στις τάξεις της ένα πρόσωπο με καταγωγή από την Θράκη που ίσως είναι το καταλληλότερο για να δείξει στους διεθνείς τον δρόμο για την πολυπόθητη νίκη.

Ο λόγος για τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών Οµάδων Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Βόρειο Έβρο (στην φωτογραφία με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου Παντελή Χατζημαρινάκη) και ο οποίος σχεδόν για μια πενταετία εργάστηκε στο τμήμα σκάουτινγκ της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

Ως παίκτης, λοιπόν, ο Κωνσταντινίδης έχει σκοράρει εναντίον της Σλοβενίας στο 0-3 της Λιουµπλιάνα στο πλαίσιο της προκριµατικής φάσης του Μουντιάλ ’98. Μέχρι εκείνον τον αγώνα, ο νυν τιμ μάνατζερ της Εθνικής είχε κάνει μεγάλη καριέρα αρχικά σε Πιερικό και ΟΦΗ, κυρίως όμως τον Παναθηναϊκό.

Μετά θα πήγαινε και στο εξωτερικό, στις γερμανικές Χέρτα Βερολίνου, Ανόβερο και Κολωνία αλλά και στην αγγλική Μπόλτον. Με την Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε από το 1995 έως το 2003 και αποτελούσε ένα από τα βασικά στελέχη της. Σε 38 αγώνες σημείωσε ένα τέρμα, αυτό που προαναφέρθηκε απέναντι στην Σλοβενία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Κωνσταντινίδης συμμετείχε στους προκριματικούς αγώνες του Euro 2004, όμως δεν ήταν στις επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ για την τελική 23άδα που ταξίδεψε στην Πορτογαλία. Από το καλοκαιρι του 2019 έχει αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή όλων των Εθνικών Ομάδων και σήμερα αποτελεί το πιο κατάλληλο πρόσωπο από όσα ανήκουν στο τιμ της Εθνικής, για να τους δείξει τον δρόμο της νίκης…