Nations League: Εξέδρα ο Σιώπης αλλά άνετη και σοβαρή η Ελλάδα έφυγε με το διπλό από τη Μολδαβία

Όντας συγκεντρωμένη και απολύτως αφοσιωμένη στη νίκη, η Εθνική Ελλάδας καθάρισε ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο την Μολδαβία με 0-2 και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα την Τετάρτη (18/11) με την Σλοβενία στη Ριζούπολη για την άνοδο στη League B του UEFA Nations League.

Πρωταγωνιστής της άνετης επικράτησης της Εθνικής ήταν ο μεσεπιθετικός του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης, ο οποίος παρότι αρχικά στο 10′ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ναμάσκο, στο 32′ εξαπέλυσε έναν κεραυνό εκτός της περιοχής αφήνωντας αποσβολωμένο τον Μολδαβό πρώην τερματοφύλακα του Λεβαδειακού.

Πριν την λήξη για το πρώτο ημίχρονο, η Ελλάδα βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον συμπαίκτη του Μανώλη Σιώπη στην Αλάνιασπορ Τάσο Μπακασέτα να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Φορτούνη και από το ύψος του πέναλτι σκόραρε, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική δεν είχε την ανάλογη ένταση με το πρώτο ημίχρονο, κάνοντας διαχείριση δυνάμεων και ενόψει του τελικού με την Σλοβενία την Τετάρτη (18/11). Από την εξέδρα είδε τη νίκη της Εθνικής ο Εβρίτης μέσος της Αλάνιασπορ Μανώλης Σιώπης (δεξιά στην φωτο), ο οποίος παρότι ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και τέθηκε στη διάθεση του Τζον Βαν’τ Σχιπ, προτιμήθηκε να μείνει εκτός της 23άδας που δηλώθηκε για την αναμέτρηση.