Ντοκουμέντο: Καταστροφή για Ξάνθη με ρητή δήλωση για… παύλα φέτος αν δεν αρχίσει Κυριακή η SL2

Ο λαός λέει «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις». Η Ενωση Super League 2 – Footblall League αποφάσισε να πει μεγάλη κουβέντα και μάλιστα να την καταγράψει και γραπτώς.

Και η ΕΠΟ φρόντισε να την δημοσιοποιήσει. Ο λόγος για την επιστολή που εστάλη την Πεμπτη, μετά το ΔΣ της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής Λίγκας, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα ότι αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα την προσεχή Κυριακή, θα μπει παύλα. Δεν θα διεξαχθεί καθόλου φέτος.

Προσέξτε. Η αναφορά είναι ρητή και ξεκάθαρη. Δεν γίνεται λόγος για «κίνδυνο» να μπει παύλα. Ότι μπορεί να μην αρχίσει. Καθίσταται απολύτως ξεκάθαρο και σαφές ότι αν δεν ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή το πρωτάθλημα της Sl2, δεν θα ξεκινήσει ποτέ. Τελεία και παύλα.

Επί λέξει αναφέρεται: «Η άμεση έναρξη του πρωταθλήματος είναι κομβική για τις ΠΑΕ αλλά και το μέλλον εκατοντάδων ποδοσφαιριστών και εργαζομένων που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Αν η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εμμείνει στην απόφασή της και δεν μας δοθεί άδεια έναρξης του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή 22/12 τότε δηλώνουμε ότι εκ των πραγμάτων είναι αδύνατη η διεξαγωγή της Superleague 2. Διακυβεύεται εν ολίγοις η ύπαρξη των ΠΑΕ και γενικότερα η ύπαρξη ολόκληρης της κατηγορίας».

Η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων συνεδριάζει την Δευτέρα. Με μόλις την προηγούμενη μέρα να έχουν ανακοινωθεί 71 νεκροί σε 24 ώρες, με τα κρούσματα να είναι στον Θεό, με τα σχολεία να κλείνουν σε όλη τη χώρα ενώ είναι τεκμηριωμένο υποτίθεται ότι δεν συμβάλουν στην εξάπλωση του κορονοϊού, το να ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η SL2 μοιάζει με θαύμα. Ακόμα όμως και αν ανάψει (λέμε τώρα), πώς θα πάνε να παίξουν οι ομάδες της SL2; Απροπόνητες; Υποτίθεται ότι εδώ και δυο εβδομάδες έχουν κοπεί οι ομαδικές προπονήσεις. Εκτός και αν κάποιες εξακολουθούν να κάνουν, παραβιάζοντας τους νόμους.

Συνεπώς, η έναρξη στις 22 Νοεμβρίου καθίσταται από δύσκολη ως ανέφικτη. Αλλά αν δεν ξεκινήσει τότε πρωτάθλημα, η ίδια η Λίγκα με επίσημο γραπτό της κείμενο, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα ξεκινήσει ποτέ. Θα μπει παύλα φέτος. Πολύ σοβαρή απειλή. Αν αποδειχθεί αληθινή και δεν έχουμε καμιά επική… κωλοτούμπα από την διοργανώτρια αρχή και τις ομάδες. Με την καταστροφή να είναι μεγαλύτερη για την Ξάνθη, που θέλει την άμεση επιστροφή της στην SL1, έχει κάνει επενδύσεις για αυτό αλλά θα κινδυνεύσει προφανώς να πάει στράφι όλη της η προσπάθεια αν ακυρωθεί όλη η σεζόν.

Το ντοκουμέντο της επιστολής που δημοσιοποίησε η ίδια η ΕΠΟ την Κυριακή: