Άρθρο Κυριάκου Θωμαΐδη για την «κωλοτούμπα» της ΕΕΑ στην υπόθεση της ΠΑΕ Ξάνθη και τη νέα παράταση

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης υπογράφει την Κυριακή στο sdna άρθρο για την «κωλοτουμπα» της ΕΕΑ στην υπόθεση της ΠΑΕ Ξάνθη και τη νέα παράταση στην θητεία των μελών της.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ Ξάνθη δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το διαβόητο πόρισμα περί πολυϊδιοκτησίας που εξέδωσε η ίδια Επιτροπή πριν από δέκα περίπου μήνες.

Η ΕΕΑ είχε διαγνώσει επιρροή του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη μέσω τρίτου προσώπου και κατέληγε στο αυθαίρετο (όπως αποδείχτηκε) συμπέρασμα ότι υφίσταται το αθλητικό αδίκημα της πολυϊδιοκτησίας. 

Αν είχε εμμείνει στην άποψή της, δεν θα έδινε ποτέ έγκριση ώστε να μεταβιβαστούν οι μετοχές της Ξάνθης και κατά συνέπεια να δοθεί άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Μόνιμος υπερασπιστής της ΕΕΑ υπήρξε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Μέχρι που πήρε το μήνυμα από το Μαξίμου και έκανε την επική κυβίστηση: Αρχικά κριτική, μετέπειτα αυστηρές παρατηρήσεις και στο τέλος ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων μίλησε για μια παρωχημένη και προβληματική Επιτροπή.

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης σ’ εκείνη την ομιλία του είχε ξεκαθαρίσει ότι το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕΑ θ’ αλλάξει. Και αντί ν’ αλλάξει, ο ίδιος παρέτεινε τη θητεία των μελών της Επιτροπής για ένα τρίμηνο!

Ελάτε όμως που ο χρόνος περνάει γρήγορα. Αύριο έληγε και η παράταση. Ο δαιμόνιος υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε νέα παράταση  έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Αυτή την εποχή η Επιτροπή έχει στα χέρια της «καυτή πατάτα». Είναι η αδειοδότηση των Τρικάλων, για την οποία υπάρχει επώνυμη  καταγγελία για παραβίαση του αθλητικού νόμου. Αν συνδεθεί με την καταγγελία του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου Παναγόπουλου στην Εισαγγελία Αθηνών, ζήτω που καήκαμ(ν)ε!  

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑΪΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ