Απάντησε για πρώτη φορά στον Κούγια η νέα διοίκηση του Μπιλ Πάπας: «Ας ψάξει το ΓΕΜΗ, η Ξάνθη δεν έχει οφειλές»

Καταπέλτης ήταν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη Φάνης Ουζουνίδης, στενός συνεργάτης του νέου προέδρου και μεγαλομετόχου της ομάδας Μπιλ Πάπας, μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus.

Ο γνωστός νομικός μίλησε για την άδεια που πήρε η ομάδα της Θράκης από την ΕΕΑ και την δήθεν πολυιδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ, αλλά σήκωσε το γάντι και απάντησε και στα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την επίσημη διανομή της απομαγνητοφώνησης του ραδιοφωνικού σταθμού:

“Η ροή χρήματος που μπήκε στα ταμεία της Ξάνθης, ελέγχθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας, ελέγχθηκε η νομιμότητα της προέλευσης και της ροής από την Αυστραλία και επίσης εάν τα χρήματα ήταν νόμιμα και φυσικά όλα ήταν νόμιμα, προέρχονται δε, από επιχείρηση του κυρίου Μπιλ Πάπας, ο οποίος θα καλύψει όλα τα χρήματα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Μπορούν μάλιστα όσοι έχουν κάποια άλλη άποψη, όπως μαθαίνω ότι αναφέρει ιδιοκτήτης άλλης ΠΑΕ, να μπει και να ψάξει στο ΓΕΜΗ, όπου υπάρχουν τα πάντα. Επειδή μάλιστα λέει ο κ. Κούγιας ότι θα μπορούσε να πάρει την Λάρισα ο Μπιλ Πάπας και όχι την Ξάνθη, θα πρέπει να πω ότι αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογής του μεγαλομετόχου, αλλά η Ξάνθη εχει δικό της γήπεδο, πραγματικό στολίδι, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, ενώ δεν έχει οφειλές πουθενά. Το μόνο που περιμένουμε, είναι να αρχίσει το πρωτάθλημα πλέον…

“Για την υποτιθέμενη πολυιδιοκτησία, έχω να πω ότι ο κύριος Μπιλ Πάπας δεν γνωρίζει ούτε κατ΄ όψιν τον Ιβάν Σαββίδη, ούτε φυσικά κανέναν Καλπαζίδη ή όσα άλλα ονόματα ακούγονται, εμείς μιλήσαμε με τον κ. Πανόπουλο και αρχίσαμε συζητήσεις από τον Μάϊο για να ολοκληρώσουμε τέλος Αυγούστου, με συνεχείς τηλεδιασκέψεις, σε καθημερινό σχεδόν επίπεδο. Ο κ. Μπιλ Πάπας δεν μπορούσε να έρθει, να είναι παρών, αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης κάθε μέρα μιλούσαμε. Τις όλες ενέργειες κάναμε εγώ και ο στενός συνεργάτης του κ. Μπιλ Πάπας, ο κ. Τάσος Γιαμουρίδης, αλλά όλα τα χρήματα τα έστειλε νόμιμα από την Αυστραλία, ο κ. Μπίλ Πάπας. Κάναμε και μια προσέγγιση των Ξανθιωτών με την τοποθέτηση του πολύ αγαπητού, Μάκη Τζάτζου, στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, ήδη έχουμε την πολύ καλή ανταπόκριση από πλευρά ςβεταράνων ποδοσφαιριστών και θέλουμε να φέρουμε κοντά στην ομάδα, όλη την Ξάνθη και όλη τη Θράκη“.

“Η πολυιδιοκτησία γκρεμίσθηκε και δεν υπάρχει αυτό το θέμα, αλλά ούτε και υπήρχε μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ, κάτι που φαίνεται από τις εγκρίσεις της ΕΕΑ, της μεταβίβασης μετοχών και της άδειας που έδωσαν στην Ξάνθη. Εάν υπήρχε θέμα πολυιδιοκτησίας, εσείς πιστεύετε ότι θα έδιναν άδεια, εκείνοι που αποφάσισαν ότι υπήρχε;”

“Δεν έχουμε καμία σχέση, ούτε με τα γήπεδα ποδοσφαίρου, που βρίσκονται μπροστά στο ξενοδοχείο των Πηγαδίων, είναι άλλου επιχειρηματία και δεν χρησιμοποιούμε κανένα γήπεδο από αυτά, έχουμε δυο δικά μας και θα φτιάξουμε κι άλλα, εντός των επόμενων μηνών”.

“Είδα την κούραση στα μάτια των προέδρων της Superleague 2, στην τηλεδιάσκεψη. Τους είδα ότι κουράστηκαν να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια, κάτι πρέπει να γίνει, να αρχίσει το πρωτάθλημα επιτέλους, για να μπούμε σε δράση. Οι παίκτες μας θα περάσουν από τεστ κορονοϊού το Σάββατο και ακολουθούμε πιστά όσα κάνει και η πρώτη κατηγορία, Άρα, γιατί να μην παίξουμε κι εμείς; Η παράταση είναι κουραστική και δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Ο κ. Λεουτσάκος καταβάλλει προσπάθεια, βλέπω την αγωνία του, αλλά δεν υπάρχει γόνιμο εδαφος από την άλλη πλευρά. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να αρχίσει το πρωτάθλημα…”