Super League: Αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για αναβολή με 5 κρούσματα σε κάθε ομάδα

Με απόφαση της η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ επιχειρεί να δώσει λύση στις συνεχόμενες αναβολές αγώνων στη Super League λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μετά από εισήγηση της διοργανώτριας αρχής, η επιστημονική επιτροπή επικαιροποίησε το σχετικό πρωτόκολλο και πλέον, για να αναβληθεί  ένας αγώνας του μεγάλου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, θα πρέπει στον τελευταίο έλεγχο, στον οποίο υποβάλλεται μία ομάδα, να βρεθούν τουλάχιστον πέντε θετικά δείγματα κορονοϊού μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο που ίσχυε ως τώρα, προέβλεπε αναβολή αγώνα εφόσον στον τελευταίο έλεγχο υπήρχαν έστω και τρία κρούσματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ανεξαρτήτως αν αφορούσαν ποδοσφαιριστές ή μέλη του επιτελείου. Πλέον ο αριθμός αυτός ανεβαίνει σε πέντε και αφορά ποδοσφαιριστές μόνο.

Ακόμη και μετά από αυτή τη «χαλάρωση», πάντως, το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στη χώρα μας παραμένει το αυστηρότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η Υγειονομική Επιτροπή κατέληξε στον αριθμό «πέντε», υπολογίζοντας ένα ποσοστό 20% επί του συνολικού αριθμού ατόμων που περνούν από τεστ. Για τις ομάδες της Super League οι τακτικοί έλεγχοι γίνονται σε περίπου 25 παίκτες.