Επέτειος: 5 χρόνια από το τελευταίο διπλό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Ευρώπη! Τί κάνουν σήμερα οι πρωταγωνιστές του…

Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να είναι πτωτικά για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αλλά πριν πέντε χρόνια μεσουρανούσε και συμμετείχε στην Ευρώπη με σημαντικές προκρίσεις και πορείες.

Μάλιστα, σαν σήμερα πριν ακριβώς πέντε χρόνια, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμετώπιζε στην Σλοβενία την Πάνβιτα Πομγκραντ Μουρσκα Σομποτα κερδίζοντας με 3-2 σετ και ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Challenge Cup, όπου μετά απο μια εβδομάδα θα κέρδισε και εντός έδρας με 3-1 στην Αλεξανδρούπολη και θα έπαιρνε την πρόκριση για την επόμενη φάση όπου αντιμετώπισε την Μπενφίκα.

Σε εκείνη την αναμέτρηση της Σλοβενίας που αποτέλεσε το τελευταίο ευρωπαϊκό διπλό του Εθνικού είχαν αγωνιστεί για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης ως βασικοί οι οι Κασαμπαλής, Κ. Δαλακούρας, Σούλιαγιτς, Τουράνιανιν, Κιόσης, Α. Δαλακούρας. Λιμπερο ήταν ο Δαρίδης ενώ από τον πάγκο χρησιμοποιήθηκαν οι Βλαχόπουλος, Δημητριάδης και Χαραλαμπίδης με προπονητή τον Σάκη Μουστακίδη και βοηθό του τον Γιώργο Παπάζογλου.

Τι κάνουν σήμερα οι πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας; Καταρχήν κανείς δεν έχει παραμείνει στον Εθνικό. Ο τότε πασαδόρος της ομάδας Σταύρος Κασαμπαλής φέτος βρίσκεται στον Ολυμπιακό ενώ ο αναπληρωματικός Κωνσταντίνος Βλαχοπούλος πήρε μεταγραφή φέτος στον Αριστοτέλη Σκύδρας και την Pre League από την ΑΕ Κομοτηνής.

Ο Λουκά Σουλιαγιτς βρίσκονταν μέχρι πέρσι στην πατρίδα το Μαυροβούνιο αγωνιζόμενος για την Φρανκα. Ο Σέρβος κεντρικός Πέταρ Τουραγιανιν βρίσκεται στην Σουηδία και την Χαλμσταντ ενώ έτερος κεντρικός Χρήστος Κιόσης βρίσκεται για δεύτερο χρόνο στον Μακεδονικό.

Τα δυο αδέλφια Δαλακούρα βρίσκονται σε ξεχωριστούς προορισμούς. Ο Κώστας πήρε μεταγραφή φέτος στην Καλαμάτα και την Pre League από τον Εθνικό ενώ ο Ανεστης από την Γερμανία πήρε μεταγραφή στην Πολόνια του Λονδίνου. Ο Ακης Δαρίδης, το λίμπερο της τότε ομάδας μετά από ένα χρόνο απουσίας επέστρεψε για χάρη του Μίλωνα φέτος στην Volley League.

Επιπλέον, στον πάγκο ο Εθνικος είχε τον Σωκράτη Χαραλαμπίδη, ο οποίος από την Αυστρία πέρσι μετακόμισε στην Κρήτη και τον ΟΦΗ ενώ τέλος ο Θωμάς Δημητριάδης συνεχίζει για δεύτερη χρόνια στην ΑΕ Κομοτηνής και την Pre League. Τέλος ο προπονητής της τότε ομάδας, Σάκης Μουστακίδης φέτος επέστρεψε στους πάγκους με την γυναικεία ομάδα της Νίκη Αλεξανδρούπολης στην Α2 Γυναικών.