«Απόφαση – απόλυτο αυτομαστίγωμα της ΕΕΑ για Ξάνθη και ΠΑΟΚ και μάλιστα σε πανελλήνια θέα»

Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να χορηγήσει στην Ξάνθη πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 κρύβει εμμέσως την αποδοχή της αγοραπωλησίας της από τους Πανόπουλο και Συγγελίδη στον Μπιλ Πάπας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, το sdna με κεντρικό του άρθρο στην στήλη «Φήμες» κάνει λόγο για «απόφαση-αυτομαστίγωμα της ΕΕΑ». Το άρθρο είναι αρκετά καυστικό για τα μέλη της Επιτροπής και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και έχει ως εξής:

Πέρασε κάπως στα ψιλά η χθεσινή απόφαση της ΕΕΑ για τις ομάδες της SL 2 που πήραν το πράσινο φως στον έλεγχο, ωστόσο υπάρχει πολύ ψωμί. Ο λόγος; Γιατί μεταξύ άλλων χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στην Ξάνθη, το οποίο βεβαίως συνεπάγεται ότι εγκρίθηκε κανονικά και με τον νόμο, από τα μέλη που διόρισε ο Αυγενάκης, η μεταβίβαση των μετοχών των Πανόπουλου-Συγγελίδη στον Βασίλη Παπαδημητρίου.

Μα η Επιτροπή υποστήριζε ότι η Ξάνθη δεν ανήκε στον Πανόπουλο και στον Συγγελίδη αλλά σε «αχυράνθρωπο»του Ιβάν Σαββίδη. Σε επίσημη απόφαση της, τέλος Γενάρη το ανακοίνωσε ζητώντας τον υποβιβασμό της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ. Τι άλλαξε μετά από 10 μήνες; Αν η Ξάνθη δεν ήταν του Πανόπουλου, πως ενέκρινε την πώληση από τον Πανόπουλο στον Πάππας;

Τίποτα δεν άλλαξε προφανώς. Απλώς είχαμε το απόλυτο αυτομαστίγωμα της ΕΕΑ σε πανελλήνια θέα που πέρασε κάτω από τα ραντάρ γιατί τα 20 ΜΜΕ που ελέγχει το σύστημα άμεσα ή έμμεσα, έπαθαν αφωνία.

Θα απολογηθεί άραγε κάποιο από τα λαλίστατα κατά τα άλλα μέλη της επιτροπής, για την τεράστια ζημιά που προκάλεσαν και στις δύο ομάδες; Για τον υποβιβασμό μιας ομάδας; Για το γεγονός ότι κόντεψαν να προκαλέσουν «πόλεμο» έστω και φραστικό; Πότε θα πληρώσει κάποιος για το συγκεκριμένο φιάσκο;

Κι επειδή μπορεί πολλοί να αναρωτιούνται, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προχωρήσει τις νομικές του κινήσεις, σε ποινικό και αστικό επίπεδο, δηλαδή με μηνύσεις και αγωγές. Όταν και αν δικαιωθεί, θα τα πληρώσει ο Αυγενάκης από την τσέπη του άραγε; Φυσικά όχι. Άλλος τα σπάει, άλλος πληρώνει.