“Η επιστροφή για τους αθλητές θα είναι δύσκολη μετά την διακοπή”, δηλώνει ο Γιαννακόπουλος

Συνέντευξη στην εκπομπή “Πάμε Γήπεδο” της Δέλτα Τηλεόρασης έδωσε ο Ανέστης Γιαννακόπουλος, ομοσπονδιακός προπονητής και καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Ο Ανέστης Γιαννακόπουλος, πρώην βοηθός του Σάκη Μουστακίδη στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και πρώην προπονητής πέρσι στον ΟΦΗ, ομοσπονδιακός αλλά και καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής μίλησε στην εκπομπή για την διακοπή και τις επιπτώσεις στους αθλητές.

“Είμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα που βιώσαμε αρχικά την άνοιξη, δεν μπορώ να πω ότι έχουμε την εμπειρία από τα τέτοια θέματα αλλά είμαστε μπροστά από μια διακοπή των αγωνιστικών και προπονητικών καταστάσεων. Δεν ξέρουμε πως θα επανέλθει κάθε αθλητής είναι κάτι ιδιαίτερο, για τους προπονητές αυτό το γεγονός είναι πάρα πολύ δύσκολο και γενικότερα αυτές οι υπάρχουσες συνθήκες” δήλωσε εξ΄ αρχής ο κ. Γιαννακόπουλος.

Για το τι μπορεί να σημαίνει ένας μήνας αποχή για τους αθλητές και τις συνέπειες αυτού: “Και τι προηγούμενη φορά και τώρα αυτή η διακοπή μας πιάνει εν μέσω αγωνιστικής περιόδου, κάποια πρωταθλήματα ξεκίνησαν ενώ κάποια άλλα ήταν κοντά να ξεκινήσουν όπως και τα αναπτυξιακά. Έχοντας μπροστά μας ένα κάποιο χρονικό διάστημα παύσης είναι λογικό για τους αθλητές και τους προπονητές η επαναφορά στα επίπεδα προ διακοπής να είναι παρα πολύ δύσκολο και άθλος. Το πως θα επανέλθουν; Αυτό είναι το ζητούμενο του προπονητή.”

Τέλος αναφέρθηκε για τον αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο επίπεδο δυσκολίας επιστροφής στην κανονικότητα ενος αθλητή επαγγελματία και ενός ερασιτέχνη: “Οι ίδιες καταστάσεις κινδύνου κινδύνου επικρατούν και σε ερασιτεχνικές ομάδες αλλά και σε επαγγελματικές. Οι τραυματισμοί και τα προβλήματα δεν γνωρίζουν κατηγορίες, οπότε η επιστροφή για όλους τους αθλητές θα είναι δύσκολη καθώς και οι απαιτήσεις είναι άλλες. Θα χρειαστεί μια μίνι προετοιμασία με μεγάλες απαιτήσεις, κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο.