Ξύπνησε αναμνήσεις μια φωτογραφία με την αήττητη ομάδα της Δόξας Ασβεστάδων

Μια φωτογραφία από το μακρινό 1995 έφερε στη δημοσιότητα ο παλιός ποδοσφαιριστής της Δόξας Ασβεστάδων, Πασχάλης Καβουρίδης.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην δημοσίευση του η ομάδα της Δόξας Ασβεστάδων είναι η μόνη Ελληνική ομάδα στην ερασιτεχνική κατηγορία που κέρδισε την άνοδο από την Β’ στην Α’ ΕΠΣ Έβρου «αήττητη» την περίοδο 1995-1996. Σημειώνει επίσης ότι η ομάδα απαρτίζονταν από γηγενής ποδοσφαιριστές συν τριών που ήταν γαμπροί στο χωριό.

Η αναμνηστική φωτογραφία είναι από το τουρνουά που διοργανώθηκε στη μνήμη του «Ευάγγελου Κεκκε» από την ΑΕΚ Κυανής. Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν η οικοδέσποινα ΑΕΚ Κυανής, η Δόξα Ασβεστάδων, το Ποιμενικό και ο Κάρολος Διδυμοτείχου.

Στον τελικό βρέθηκαν η ΑΕΚ Κυανής με την Δόξα Ασβεστάδων όπου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν στη διαδικασία των πέναλτι χάρη στο τελευταίο και νικητήριο από τον Πασχάλη Καβουριδη (που έκανε τη δημοσίευση της φωτογραφίας)

Πριν 20+ χρόνια νικητές τουρνουά <<Ευάγγελου Κεκκέ>> Δόξα Ασβεσταδων 🦅μια ομάδα που ήταν όλη γηγενής,πλην 3 παιχτών που ήταν γαμπροί,στο χωριό μας,η μόνη Ελληνική ομάδα στην ερασιτεχνική κατηγορία που είχε άνοδο από την Β στην Α ΕΠΣ ΈΒΡΟΥ αήττητη,95-96.
Στο τουρνουά συμμετείχαν το ποιμενικό, Κάρολος Διδυμοτείχου,και η ΑΕΚ Κυανής όπου παίξαμε τελικό και κερδίσαμε στα πέναλτι με το τελευταίο πέναλτι και νικητήριο να εκτελώ εγώ,Από πάνω αριστερά….Αυγενουδης Π, Καβουριδης, Πεταλωτής,Γκαχτιδης Δ,Γκαρελης, Γκαχτιδης Α,Τσελεμπακης,Μπροντιδης,Δεδελουδης.
Κάτω αριστερά
Αυγενουδης Κ,Μπουζαμανουδης,Καραγιάννης Ι,Σαλαμπασης,Σιβουδης,Αγγουρουδης, Καραγιάννης Α,
Προπονητής Μπιλιακακης

Αυτή η αναδημοσίευση, λοιπόν, προκάλεσε πολλά σχόλια αλλά και πολλές συγκινήσεις.

Αξίζει και εμείς να σημειώσουμε ότι δυστυχώς καμία ομάδα από τις οποίες πήραν μέρος στο τουρνουά δεν υπάρχει τώρα πια ενεργή.