Συγκλονίζει ο Ανδρέας Ανδρεάδης: «Νόσησα και ένιωσα αυτούς που πεθαίνουν από κορονοϊό»

Μια συγκλονιστική συνέντευξη στον Κώστα Ασημακόπουλο και το sports3.gr έδωσε ο Εβρίτης κεντρικός του Μίλωνα, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος τον προηγούμενο καιρό νόσησε από COVID19.

Πως ξεκίνησαν όλα λοιπόν, την πρώτη ημέρα διαγνώσθηκε θετικός, ο διαγώνιος της ομάδας, Τείλορ Χαντ και όπως ήταν λογικό έπρεπε όλη η ομάδα του Μίλωνα να προβεί σε τέστ. Ο Ανδρεάδης δηλώνει αρχικά, «την άλλη μέρα βγήκαν τα αποτελέσματα και διαπιστώθηκε πως ήμουν θετικός. Μου ήρθε κεραμίδα. Δεν το περίμενα. Από το πρωί που ξύπνησα ένιωσα μεγάλη εξάντληση. Πέρασε και η δεύτερη μέρα με 37,8 πυρετό αλλά από την τρίτη μέρα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Στη συνέχεια ανέβασα 38,5 πυρετό αλλά εγώ αισθανόμουν πως ήμουν σε άλλο κόσμο με πονοκέφαλο και δύσπνοια», λέει ο Ανδρέας Ανδρεάδης και συμπληρώνει: «Δεν είχα ανεβάσει ποτέ πυρετό στη ζωή μου. Μόνο κάποια φορά όταν ήμουν 13 ετών πέρασα μία γρίπη αλλά δεν το θυμόμουν καθόλου. Και άλλη μία φορά με γαστρεντερίτιδα. Αυτό ήταν όλο. Δεν το πίστευα το πόσο άσχημα ένιωθα».

Συνεχίζοντας ο ίδιος αναφέρθηκε για την επιδείνωση της κατάστασης του και την επίσκεψη του στο νοσοκομείο: «Αισθανόμουν κόπωση και δυσκολία στην αναπνοή. Μιλούσα από την πρώτη στιγμή με φίλο γιατρό από την Αλεξανδρούπολη και μου είπε να είμαι ψύχραιμος, να τρώω καλά και να παίρνω βιταμίνες, αντιπυρετικά και καθόλου αντιβίωση. Πήγα στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο πυρετός παρέμενε στο 38,5 και δε μπορούσα ούτε να περπατήσω. Εκεί κατάλαβα τι περνούν όσοι πεθαίνουν από κορονοϊό. Μένουν από οξυγόνο. Είναι μαρτυρικό» ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών τον έκαναν να χάσει την γη κάτω από τα πόδια: «Οι γιατροί μου είπαν πως είμαι στο όριο για να κάνω εισαγωγή. Μου είπαν πως πρέπει να το παλέψω και να έχω καλή ψυχολογία. Εκεί ανησύχησα πολύ. Έβλεπα τον οργανισμό μου να επιβαρύνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Ηρέμησα, πήγα σπίτι και έμεινα στο κρεβάτι. Ετσι και αλλιώς δε μπορούσα ούτε να περπατήσω. Ζαλιζόμουν, είχαν πυρετό και ανέπνεα με δυσκολία».

Τέλος ο ίδιος αναφέρθηκε στην καλυτέρευση της κατάστασης του και όταν πλέον μετά την πέμπτη ημέρα ο πυρετός άρχισε να υποχωρεί: «Μετά την πέμπτη ημέρα που είχα 38,5 πυρετό άρχισε να υποχωρεί ο πυρετός αλλά όχι και τα σημάδια της κόπωσης. Ακόμα και σήμερα που σας μιλάω είμαι καλύτερα αλλά δεν έχω επιστρέψει στην κανονικότητα. Σήμερα μάλιστα έκανα μία βόλτα μέχρι το σούπερ μάρκετ και νομίζω πως έκανα χιλιόμετρα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί δε μπορούν να αντέξουν οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι ή αυτοί που δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση. Ηταν μαρτυρικό αυτό που βίωσα και θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους να είναι προσεκτικοί. Αν το πέρασα εγώ έτσι που ήμουν σε μία περίοδο που βρισκόμουν καλά προετοιμασμένος φανταστείτε τι έχει να γίνει με κάποιον που έχει μέτρια φυσική κατάσταση. Το θετικό επίσης ήταν πως η “Μπίμπι” (σ.σ. η σύντροφος του βολεϊμπολίστρια Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς) βρέθηκε θετική στον κορονοϊό αλλά ήταν ασυμπωματική. Κάθε μέρα που περνάει είμαι και καλύτερα και εύχομαι η περιπέτεια μου να γίνει μάθημα σε πολλούς. Εχω να τους συμβουλεύσω να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα μέτρα τους τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ένα φάρμακο που θα καταπολεμάει τον ιό».