Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην πλατεία της Ορεστιάδας για την άνοδο του ΑΟΟ στην Α’ Εθνική 35 χρόνια πριν

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην πλατεία της Νέας Ορεστιάδας, με τον Αντώνη Παναγόπουλο, στις πλάτες των φιλάθλων, για την άνοδο του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας, το 1985, πριν 35 χρόνια!

Αυτήν την ιστορική αν μη τι άλλο φωτογραφία ανήρτησε πριν λίγες μέρες στο μπλογκ του περιοδικού «Βορέας» ο διαχειριστής του Σταύρος Παπαθανάκης, θυμίζοντας στους παλιότερους την στιγμή που η ιστορική ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια.

«Δεν θα υπάρξει ανάλογο παράδειγμα ομάδας που να προέρχεται από μια μικρή επαρχιακή πόλη με τα πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα της Νέας Ορεστιάδας και να πρωταγωνιστήσει τόσα πολλά χρόνια στην Α΄Εθνική κατηγορία και να πετύχει σημαντικές διακρίσεις στην Ευρώπη», σχολιάζει ο Παπαθανάκης για τον ΑΟΟ που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα από την ίδρυσή του και επέστρεψε στην επικαιρότητα αυτήν την εβδομάδα χάρη στο βραβείο που κέρδισε ο Βασλης Στοάκης.

«Ένα σημαντικό κεφάλαιο του ελληνικού και ευρωπαϊκού βόλεϊ, όταν ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας (Α.Ο.Ο.) σε μια αθλητική έκδοση της αναμέτρησης του Δαβίδ με τον Γολιάθ τολμούσε να κοιτάξει στα μάτια και να κονταροχτυπηθεί με τα θηρία του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Μια ξέφρενη πορεία με πολλά ορόσημα, μια παρακαταθήκη έμπνευσης για τις νεότερες γενιές!», καταλήγει στο σύντομομ άρθρο του ο Σταύρος Παπαθανάκης.