ΕΠΣ Θράκης: «Θα γυρίσουμε σε εποχές προ 40ετίας αν δεν βοηθηθούν οικονομικά οι ομάδες» προειδοποιεί ο Νίκος Μπαχαρίδης

Ο προπονητής του Πανθρακικού και «σημαία» του συλλόγου Νίκος Μπαχαρίδης παρουσιάζεται σύμφωνος με την απόφαση αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων με δεδομένο πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Παράλληλα όμως, ζητά από την Πολιτεία να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των συλλόγων, για να μπορέσουν αυτά να επιβιώσουν όταν αυτά βγουν εκ νέου από την «καραντίνα» που μπήκαν εδώ και μία εβδομάδα.

«Η Πολιτεία οφείλει να βοηθήσει τα ερασιτεχνικά σωματεία σε οικονομικό επίπεδο γιατί το 2ο lockdown θα αφήσει μεγάλες πληγές» τόνισε αρχικά ο Νίκος Μπαχαρίδης μιλώντας στην εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης».

Επισήμανε ακόμα πως όταν υπάρχει επανεκκίνηση, θα χρειαστεί να υπάρχει διάστημα για νέα προετοιμασία ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα όσο το δυνατόν πιο σύντομα αλλά με ασφάλεια.

«Πρέπει οπωσδήποτε να βοηθηθούν οικονομικά τα σωματεία γιατί βλέπω να υπάρχουν διαδοχικές δυσκολίες» υπογράμμισε ο Νίκος Μπαχαρίδης τονίζοντας πως αυτήν την στιγμή ελάχιστοι σκέφτονται τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

«Πρέπει όμως να δοθεί βαρύτητα σε αυτόν γιατί αυτός αποτελεί την ραχοκοκαλιά του επαγγελματικού αθλητισμού. Αν σταματήσει αυτός, θα χτυπήσει πολύ πίσω και θα γυρίσουμε σε εποχές προ 40ετίας» επισήμανε ο Μπαχαρίδης, καλώντας την Πολιτεία και τους Αρμόδιους Φορείς να στηρίξουν έμπρακτα τα Σωματεία και να επανεκκινήσει με ασφάλεια και χωρίς άλλη διακοπή η αγωνιστική δραστηριότητα με δεδομένο πως θα υπάρχει οριστική λύση στο πρόβλημα της πανδημίας.