«Για να μείνεις ασφαλής»! Τραγούδι – κοινωνικό μήνυμα από το ΔΠΘ με έγκριση και από το ΕΣΡ

Με έγκριση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβούλιο (ΕΣΡ) μεταδίδεται δωρεάν σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα της χώρας το “Για να μείνεις ασφαλής”, κοινωνικό μήνυμα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για τα μέτρα ατομικής προστασίας από τον covid-19.

Πρόκειται για ένα τραγούδι γραμμένο και προσαρμοσμένο στα μουσικά ακούσματα των παιδιών που έχει στόχο να μεταδώσει το μήνυμα της ασφάλειας μεταξύ τους,με άμεσο, ρυθμικό και χαρούμενο τρόπο. Τα παιδιάκατανοούν την αναγκαιότητα εφαρμογής των μέτρων στο σχολικό περιβάλλον μέσα από τη μουσική και το θεατρικό παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα, ώστε το κοινωνικόμήνυμα να είναι προσβάσιμο και σε άτομα με ιδιαιτερότητες.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ.

Η ιδέα της δημιουργίας και οι στίχοι του τραγουδιού ανήκουν στην Καθηγήτρια Ιατρικής του ΔΠΘ Μαρία Λαμπροπούλου και βασίζεται στο παιδικό βιβλίο της «Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας».Τη μουσική έγραψε ο φοιτητής του Τμήματος Ιατρικής Μιχαήλ Τσιερκέζος ενώ την απόδοση στη νοηματική γλώσσα πραγματοποίησε η φοιτήτρια της Σχολής Επιστημών Αγωγής Γιώτα Τσέλιου.

Το τραγούδι ερμηνεύουν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του μουσικού σχήματος “PhaetonBandJunior”.

Μπορείτε να το δείτε εδώ:

Πηγή: https://www.thrakikiagora.gr/