Τα δεδομένα για το ντέρμπι Αρη-ΑΕΚ και οι πιθανότητες για να διεξαχθεί στην Ξάνθη

Το κλείσιμο των γηπέδων της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του λοκντάουν που έχει επιβληθεί στην πόλη, οδηγει στην ανάγκη αναζήτησης νέας έδρας για την αναμέτρησ Άρης – ΑΕΚ (8/11 στις 19:30) για την 8η αγωνιστική της Super League.

Αναστέλλονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής οι αγώνες της Α’ Εθνικής ποσοδφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ενώ επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, EuroLeague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, EuroLeague” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ποια θα είναι, λοιπόν, η τύχη του αγώνα; Αναλύοντας τα δεδομένα, το Sport24 διευκρινίζει ότι αυτή τη στιγμή είναι όλα τα σενάρια στο τραπέζι και εξετάζονται, ακόμα και αυτό της αναβολής του αγώνα. «Βέβαια, η οδηγία της UEFA είναι να εξαντλούνται όλα τα ενδεχόμενα για να γίνονται τα παιχνίδια και σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και στη διοργανώτρια αρχή. Βέβαια, θα πρέπει να εξασφαλιστεί πως τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος».

Ο Άρης δεδομένα δεν μπορεί να υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Βικελίδης, αλλά ούτε και στους Ζωσιμάδες που έχει δηλώσει ως δεύτερη έδρα του, διότι παίζει ο ΠΑΣ εντός έδρας με τον Παναιτωλικό ένα 24ωρο πριν. Σε αυτή την περίπτωσηεξετάζεται η λύση για άλλη επιλογή έδρας, ώστε το ματς να γίνει. «Το Πανθεσσαλικό είναι ένα γήπεδο που εξετάστηκε. Θυμίζουμε ότι εκεί έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ο τελικός Κυπέλλου Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Δεν θεωρείται πιθανό το σενάριο, καθώς έχει γίνει σπορά για αντικατάσταση του χλοοτάπητα, επομένως θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις», αναφέρει το δημοσίευμα.

Και προσθέτει, επιβεβαιώνοντας και σχετικό δημοσίευμα του ThrakiSportS την Τρίτη: «Άλλη επιλογή είναι το γήπεδο της Ξάνθης, εφόσον υπάρχει και αεροδρόμιο και η πόλη δεν είναι απαγορευτική, ενώ υπάρχει και το AEL FC Arena. Η ΑΕΛ που παίζει μεν την ίδια μέρα, χρησιμοποιεί ως έδρα το Αλκαζάρ. Θα είναι κάποιο άλλο γήπεδο της περιφέρειας ή υπάρχει και το σενάριο για Αττική; Επαναλαμβάνεται ότι στόχος είναι το ματς να γίνει και θα εξαντληθούν όλα τα σενάρια για να μην υπάρξει αναβολή, όμως τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί αν βρεθεί αδιέξοδο».

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες καταδεικνυουν ότι η πιθανότητα φιλοξενίας του αγωνα στην Ξάνθη απομακρύνονται και κερδίζει έδαφος η… Λαμία, ενώ άρχισε να ακούγεται και το σενάριο το ματς να πάει Δευτέρα και να διεξαχθεί στα Γιάννενα, έχοντας συμπληρωθεί 48 ωρες από την καταπόνιση του γηπέδου…