Γ’ Εθνική: Τελειώνει μάλλον η χρονιά για τις ομάδες της Θράκης, πάει για το 2021 η επανέναρξη

Στον… πάγο για τουλάχιστον έναν μήνα θα μπει η Γ’ Εθνική που αναμένεται να κατεβάσει ρολά σε όλη την Ελλάδα με απόφαση της ΕΠΟ, έπειτα από τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο κορονοϊός και τα νέα περιοριστικά μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν επηρεάζουν και το ποδόσφαιρο. Για τον λόγο αυτόν αναβλήθηκαν οι αγωνιστικές της περασμένης Κυριακής σε 1ο, 2ο και 3ο Όμιλο, ενώ αναβλήθηκαν και πολλά μεμονωμένα παιχνίδια στους υπόλοιπους.

Ωστόσο στην Ομοσπονδία έχουν αντιληφθεί ότι με δεδομένο ότι μετά το τέλος κάθε ομίλου θα ακολουθήσουν μπαράζ και θα δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός αν κάποιες ομάδες πάνε σε αυτά με φυσιολογικό πρόγραμμα και κάποιες άλλες τρέχουν και δεν φτάνουν για να προλάβουν ημερομηνίες παίζοντας συνεχή εμβόλιμα ματς, φέρονται να αποφασίζουν λουκέτο για ένα μήνα σε όλη τη Γ’ Εθνική.

Το χρονικό διάστημα του νεός μήνα πηγάζει από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Πάνω σε αυτήν την βάση εδράζονται και οι ανακοινώσεις των ομάδων της Θράκης για αναστολή της αγωνιστικής τους δράσης αλλά και των προπονήσεων. Ωστόσο ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα που βρίσκεται στο κόκκινο σε αυτό το διάστημα όχι απλά δεν επιτρέπονται αγώνες αλλά ούτε και… προπονήσεις.

Χωρίς προπονήεις γίνται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να γυρίσει ξαφνικά ο διακόπτης στις 3 Δεκεμβρίου και να ξαναρχίσει εκείνη την ημερομηνία το πρωτάθλημα (εφόσον φυσικά δεν παραταθούν τα μέτρα εξαιτίας της πανδημίας). Ακόμα και στο θετικό σενάριο που τα κρούσματα θα μειωθούν δραματικά, θα χρειαστεί μια περίοδος δύο-τριών εβδομάδων προετοιμασίας για να ξαναμπουν οι ομάδες σε αγωνιστικούς ρυθμούς και να μπορούν να παίξουν αγωνες.

Αλλά με το που θα συμπληρώνεται αυτή η περίοδος, θα έρθουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οπότε; Σε απλά ελληνικά καλό θα ήταν να αποκλείσετε οποιοδήποτε ενδεχόμενο να παιχτεί ποδόσφαιρο στην Γ’ Εθνική πριν την έλευση του 2021. Από εκεί και πέρα, η έναρξη θα εξαρτηθεί προφανώς με βάση τις εξελίξεις στην πανδημία και τα πάντα είναι ανοιχτά.

Και όταν λέμε τα πάντα, εννούμε τα πάντα. Ακόμα και το ενδεχόμενο, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες, να θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενόμενη…