Πέρασε από χίλια κύματα, άλλαξε έδρα και τελικά… ακυρώθηκε το φιλικό του ΑΟΞ με τον Πανσερραϊκό

«Όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλάζει επίπεδο προστασίας, για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τα νέα έκτακτα μέτρα δυσκολεύουν το ποδόσφαιρο αλλάζοντας τα δεδομένα, απο στιγμή σε στιγμή. Για τον λόγο αυτό, Ξάνθη και Πανσερραϊκός αποφάσισαν να ακυρώσουν οριστικά το φιλικό προετοιμασίας, στα Πηγάδια».

Με αυτήν την λιτή ανακοίνωση, ο Πανσερραϊκός γνωστοποίησε στην ιστοσελίδα του την ακύρωση του φιλικού που εδώ και εβδομάδες είχε προγραμματιστεί για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο ως πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων των δυο ομάδων, η έναρξη των οποίων ωστόσο βρίσκεται στον αέρα.

Μια μέρα πριν ο Πανσερραϊκός είχε γνωστοποιήσει ότι το φιλικό θα διεξαγόταν κανονικά, αλλα όχι στην έδρα των «λιονταριών» αλλά στην Ξάνθη και πάλι, λόγω των κλειστών εγκαταστάεων και του τοπικού lockdown που δεν επιτρέπει διεξαγωγή αγώνων στις Σέρρες.

Για την ακρίβεια, οι Σέρρες βρίσκονταν στο κόκκινο επιπεδο και δεν επιτρεπόταν καν να βγουν από τον νομο οι κάτοικοί τους, αλλά πλέον από το Σάββατο έγινε όλη η Βόρεια Ελλάδα κόκκινη χωρίς εφεξής να απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό.

«Η ομάδα μας, αντιμετωπίζει προβλήματα, στην διεξαγωγή προπονήσεων, λόγω της κατάστασης αλλά με σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας κατά του covid-19, υπομένει την διαδικασία αποχής και προχωρά με ατομικές προπονήσεις των παικτών», ανέφερε η ομάδα του Πανσερραϊκού προαναγγέλοντας τον αγώνα που… τελικά (ανακοινώθηκε ότι) ακυρώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις εβδομάδες μήνα οι δυο ομάδες είχαν δώσει ξανά φιλικό παιχνίδι μεταξύ τους στα Πηγάδια και σε αυτήν την αναμέτρηση η Ξάνθη σημείωσε την μοναδική της νίκη στα φιλικά παιχνίδια της σεζόν με 1-0 με την κεφαλιά του Βασίλεφ.