Δίπλα – δίπλα και χωρίς μάσκες στην κερκίδα του ΔΑΚ της «κατακόκκινης» Κομοτηνής

Η Κομοτηνή βρίσκεται στο κόκκινο (πιο κόκκινο δεν γίνεται) καταγράφοντας δεκάδες κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, μόνο 60 το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο το φαινόμενο αυτό είναι απόρροια συμπεριφορών και μια από αυτές καταγράφεται στην φωτογραφία.

Είναι από την κερκίδα των επισήμων στον αγώνα Πανθρακικός – Ανατολή Σερρών για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Ως γνωστόν, λόγω των μέτρων για την πανδημία, ο αγώνας διεξήχθη χωρίς θεατές.

Βάσει του πρωτοκόλλου, μόνο 80 άτομα συνολικά επιτρεπόταν να είναι στο γήπεδο. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι όσα από αυτά δεν είχαν ρόλο στον αγωνιστικό χώρο, έσπευσαν στην κερκίδα αλλά αντί να κάθονται σε σχετικές αποστάσεις, συνωστίστηκαν όλοι στα επίσημα.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, κάποιοι πιο νέοι σε ηλικία είναι προφανές ότι θεώρησαν περιττό αξεσουάρ τις μάσκες, οι οποίες ήταν απαραίτητες για την είσοδο όλων (και είναι για την ακρίβεια υποχρεωτικές για όλους, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους).

Μπορεί όλοι να πέρασαν από θερμομέτρηση και τα αυστηρά μέτρα που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμα κτήμα όλων η κρισιμότητα της κατάστασης. Ετσι, με το πέρασμα της ώρας και την παρακολούθησης του ματς, τα μέτρα (αυτο)προστασίας χαλάρωσαν σε υπερβολικό βαθμό.

Η φωτογραφία του ThrakiSportS που σε πρώτο πλάνο εικονίζει τον παρατηρητή διαιτησίας Ευάγγελο Κιοτζένη της ΕΠΣ Ξάνθης (που δεν αποχωρίστηκε σε καμία στιγμή τη μάσκα του όπως και οι πιο πολλοί με επίσημες ιδιότητες) δυστυχώς αποδεικνύει και του λόγου το αληθές.

Όποιος κοιτάξει πιο προσεκτικά την εικόνα, θα διαπιστώσει ότι όσοι λίγοι βρέθηκαν στην κερκίδα του ΔΑΚ Κομοτηνής, παρά το γεγονός ότι πλέον ο Νομός Ροδόπης είχε ήδη περάσει στο πορτοκαλί και ήταν κοινό μυστικό ότι θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια πολύ γρηγορα στο κόκκινο, κάθισαν ο ένας δίπλα ατον άλλο και τουλάχιστον δέκα από αυτούς δεν φοράνε καθόλου τη μάσκα τους…