Europa League: Ασίστ και κορυφαίος ο Μάνταλος αλλά δεν απέφυγε την ήττα από την Λέστερ η ΑΕΚ

Την ήττα γνώρισε η ΑΕΚ από την Λέστερ με 2-1 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, αφού πλήρωσε τα λάθη της στο πρώτο ημίχρνο, και πλέον είναι σε δύσκολη θέση για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, χωρίς όμως να έχει κριθεί κάτι.

Βασικός για την Ένωση τόσο ο Κομοτηναίος αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος έκανε σπουδαία εμφάνιση όντας ο καλύτερος παίχτης τουλάχιστον από μεριάς γηπεδούχων, όσο και ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης Στράτος Σβάρνας.

Οι Βάρντι με πέναλτι στο 18′ και Τσάουντχαρι με κοντινό πλασέ στο 39′ μετά από αδυναμία της άμυνας να διώξει, έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στις «Αλεπούδες», που φάνηκε να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την είσοδο των Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει πιο επικίνδυνη και μείωσε στο 49′ με τον Τάνκοβιτς, μετά από μαγική ασίστ του Μάνταλο και ωραίου τελειώματος του Σουηδού, μπαίνοντας πολύ νωρίς στην διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Δευτερόλεπτα αργότερα πάλι οι ίδιοι πρωταγωνιστές «άγγιξαν» την ισοφάριση, αφού μετά από εξίσου φανταστική μπαλιά του Μάνταλου ο Τάνκοβιτς από σχεδόν το ίδιο σημείο έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σμάιχελ, χάνοντας την ευκαιρία να γράψει το 2-2 σε λίγότερο από ένα λεπτό.

Ο ρυθμός της ΑΕΚ δεν συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, αφού η Λέστερ κράτησε σχετικά άνετα το 1-2 στο τελευταίο 25λεπτο και έφυγε με την νίκη από την Αθήνα.