Διαμαρτυρία ΟΕΓΑ για παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του συλλόγου

Για τις δόλιες και εσκεμμένες ενέργειες, που αποσκοπούν στην διατάραξη του προγράμματος των ήδη οργανωμένων τμημάτων κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΟΕΓΑ.

Οπως τονίζει ο συλλογος, “Δεν θα ανεχτούμε καμία παρέμβαση στη νόμιμη λειτουργία του συλλόγου μας, ούτε και ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές και προσβάλλουν το αθλητικό ιδεώδες. Δεν θα ανεχθούμε κανένα εμπόδιο στις πολύωρες προσπάθειες των παιδιών στον συγκεκριμένο χώρο κυνηγώντας το όνειρό τους όλα αυτά τα χρόνια”.

Αναλυτικότερα ο ΟΕΓΑ αναφέρει: “Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες γινόμαστε αποδέκτες μίας προσπάθειας παρεμπόδισης της ομαλής λειτουργίας του συλλόγου μας, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην διάλυση αυτού.
Είμαστε ένας αθλητικός σύλλογος, με πολλές διακρίσεις και ενεργή παρουσία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Μετά από μεγάλες προσπάθειες και με αρωγούς την τοπική κοινωνία, αλλά και ιδρύματα όπως «Σταύρος Νιάρχος» αποκτήσαμε όργανα, έχουμε δημιουργήσει τις υποδομές και έχουμε οργανώσει τον χώρο στο ΤΟΛ με σκοπό την μέγιστη ασφάλεια και διευκόλυνση του έργου των προπονητών και των αθλητών μας.
Έχουμε ανταποκριθεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες με βάση τον νέο αθλητικό νόμο και έχουμε κάνει προσλήψεις προπονητών και βοηθών, για την καλύτερη δυνατή προπόνηση των παιδιών. Έχουμε προσαρμόσει τα τμήματα μας με βάση τα νέα μέτρα λόγω covid-19.
Ο αριθμός των παιδιών που συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου είναι 130 παιδιά και συνεχίζονται οι εγγραφές.

Για μας κάθε νέος σύλλογος που τηρεί την νομοθεσία και πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις
(νόμιμη σύσταση, ένταξη στο αθλητικό μητρώο της Γ.Γ.Α., λήψη Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης κλπ) δεν αποτελεί ανταγωνιστή, αντιθέτως είναι σύμμαχος και συμβάλλει στην ανάπτυξη του υπέροχου και συναρπαστικού αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής.

Η δημιουργία νέων συλλόγων όμως δεν γίνεται να διαταράξει την λειτουργία των υπάρχοντων. Είναι ευκόλως αντιληπτό ότι οποιαδήποτε αυθαίρετη αλλαγή στην υπάρχουσα κατάσταση θα μας βρει αντίθετους. Γι αυτό και με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε για τις δόλιες και εσκεμμένες ενέργειες, που αποσκοπούν στην διατάραξη του προγράμματος των ήδη οργανωμένων τμημάτων όπως αυτά δημιουργήθηκαν με βάση το υπάρχον παραχωρητήριο προς τον σύλλογο μας.

Δεν γίνεται να μην αντιδράσουμε στην προσπάθεια ανατροπής τους προγράμματος λειτουργίας των τμημάτων του συλλόγου μας, την στιγμή που γονείς και μαθητές έχουν προσαρμόσει το πρόγραμμα και το πλάνο τους.

Δεν γίνεται να μείνουμε άπραγοι όταν 15 μέρες πριν τους Πανελλήνιους αγώνες εμποδίζεται και ταράσσεται η προετοιμασία των αθλητών/τριων μας.

Δεν θα ανεχτούμε καμία παρέμβαση στη νόμιμη λειτουργία του συλλόγου μας, ούτε και ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές και προσβάλλουν το αθλητικό ιδεώδες. Δεν θα ανεχθούμε κανένα εμπόδιο στις πολύωρες προσπάθειες των παιδιών στον συγκεκριμένο χώρο κυνηγώντας το όνειρό τους όλα αυτά τα χρόνια.

Μακάρι να κατασκευαστεί το “σπίτι της γυμναστικής” και στο μέλλον να υπάρξουν υγιείς σύλλογοι και με θεμιτά μέσα να δοθεί η καλύτερη δυνατή ώθηση στο άθλημα. Ως τότε όμως δεν γίνεται η λειτουργία του ενός συλλόγου να γίνεται εις βάρος της λειτουργίας του άλλου. Οι αρμόδιοι φορείς μπορούν να παραχωρήσουν άλλους χώρους σε νέους συλλόγους, αν και εφόσον βέβαια το δικαιούνται.”