Θετικό κρούσμα κορονοϊού στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής – Μπαίνουν σε καραντίνα καθηγητές και φοιτητές

Θετικό κρούσμα κορονοϊού βρέθηκε την Τρίτη και στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, σύμφωνα με πληροφορίας του ThrakiSportS.

Το κρούσμα αφορά φοιτήτρια με καταγωγή από περιοχή της Βόρειας Ελλάδας όπου αυτήν την περιοδο παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Σε πρώτη φάση άμεσα έχουν ενημερωθεί στα πλαίσια ιχνηλάτισης οι καθηγητές αλλά και οι συμφοιτητές-συμφοιτήτριες στα συγκεκριμένα μαθήματα που παρακολουθούσε ώστε να τεθούν σε προληπτική καραντίνα. Θα ακολουθήσουν την Τετάρτη τεστ στο πλαίσιο ισχνηλάτισης.

Το γεγονός προκαλεί όπως είναι φυσιολογικό ανησυχία στην πανεπιστημιακή αλλά και την αθλητική κοινότητα. Υπενθυμίζετα ότι η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού είναι από τις ελάχιστες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που συνεχίζουν δια ζώσης τα μαθήματα.

Με ένα κρούσμα δεν θα κλείσει ούτε το τμήμα ούτε η σχολή, αν και ενδεχομένως κάποια μαθήματα στα οποία συμμετείχε το διαγνωσθέν θετικό κορύσμα μέχρι να βγουν αποτελέσματα από τα τεστ, θα ανασταλούν ή θα γίνουν διαδικτυακά.

Σε κάθε περίπτωση και το ΤΕΦΑΑ και συνολικά το ΔΠΘ είναι προετοιμασμένα κατάλληλα να αντιμετωπίσουν την όποια κατάσταση δημιουργηθεί, όπως αποδείχθηκε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία αλλά υπενθυμίζουν την απαραίτητη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων.