ΕΠΣ Ξάνθης: Δραματικό φινάλε στο εγγλέζικο 3-3 ανάμεσα στον Απόλλωνα Ξάνθης και τον Ηρακλή Ζυγού

Γκολ και θέαμα απόλαυσαν το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Νεάπολης οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, αφού μετά από ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι ο τοπικός Απόλλων Ξάνθης και ο Ηρακλής Νέου Ζυγού αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3.

Μέχρι και το 85′ οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 3-1, ωστόσο ο Καράμπελας αρχικά μείωσε με δυνατό σουτ και τρία λεπτά μετά ο Τενεκές ισοφάρισε, ενώ στις καθυστερήσεις ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Ρούσσος που ηταν πολύ καλός στον αγώνα, έδιωξε εντυπωσιακά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Κατσιλίδης (φώτο) και κράτησε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας για την ομάδα του Κώστα Τερζανίδη.

Ο μοιραίος στο τέλος του αγώνα για τον Απόλλωνα, ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 10λεπτο με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με πέναλτι το οποίο καταλογίστηκε σε χέρι αμυντικού και εκτέλεσε εύστοχα ο Κατσιλίδης. Στο ημίωρο ωστόσο με τον ίδιο τρόπο, πέναλτι δηλαδή που καταλογίστηκε σε ανατροπή Γιαννακάκου, ισοφάρισε ο Ευθυμιάδης διαμορφώνοντας το 1-1, που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλων μπήκε πιο δυνατά, είδε το πλασε του Μαρκοσιάν να το αποκρουει ο τερματοφύλακας ενώ πήρε το προβάδισμα στο 50′ με το δυνατό ουτ του Μπαζοΐδη. Το 3-1 διαμορφώθηκε με τον Μαρκοσιάν στο 68ο λεπτό, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετό για να μπορέσει να φύγει η γηπεδούχος ομάδα με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στέλιος Ζαφειρίου που απέβαλε στο τέλος του αγωνα με δευτερη κίτρινη τον Σωτήρη Δέλτσο. Βοηθοί ήταν οι Οτουζμπιρ και Τσεκμές. Στην επομενη αγωνιστική ο Απόλλων Ξανθης παίζει δευτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά με την ΑΕΞ ενώ ο Ηρακλής Ζυγού φιλοξενεί τον Ερμή Μάνδρας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: Παπαδόπουλος, Καφετζής (85′ Περτσανίδης), Βίντος (52′ Τηλαβερίδης), Φραγκούλης (40′ Αραβίδης), Ιωαννίδης (85′ Δεμερτζης), Αβραμίδης, Μπαργκάν, Μπαζοΐδης, Μαρκοσιάςν Β, Κατσιλίδης, Μαρκοσιάν Χ.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ: Ρούσσος, Τενεκές, Παπαευαγγέλου Γ (85′ Μελετιάδης), Μουνρτζής, Ευθυμιάδης, Ψαρόπουλος, Δέλτσος, Μπογιατζόπουλος (52′ Κωφίδης), Πιλτικάκης (52′ Αδαμίδης), Καράμπελας, Γιαννακάκος (52′ Παπαδόπουλος).