Την ίδρυση 7 νέων τμημάτων αποφάσισε το ΔΠΘ – Ενα αφορά το ΤΕΦΑΑ – Πέμπτη έδρα το Διδυμότειχο αλλά πάει Αλεξανδρούπολη η Νοσηλευτική

Απόφαση για ίδρυση νέων Τμημάτων πήρε η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί και πέρσι, ωστόσο ο σχεδιασμός του Δ.Π.Θ. έχει αλλάξει πλέον λίγο, διότι έχει προστεθεί ως πέμπτη έδρα του Τμήματος το Διδυμότειχο.

Έτσι, αντί για δύο νέα Τμήματα στην Κομοτηνή (Εργοθεραπείας και Ψυχολογίας), ιδρύεται τελικά μόνο η Εργοθεραπεία με έδρα την Κομοτηνή και θα ενταχθεί στο ΤΕΦΑΑ, ενώ η Ψυχολογία πάει στο Διδυμότειχο.

Άξιο αναφοράς είναι πως με την απόφαση της Συγκλήτου η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου εντάσσεται επίσημα στο ΔΠΘ, πλην όμως φεύγει από εκεί και μεταφέρεται στην Αλεξανδρούπολη οπου υπάρχει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Πάντως, από μόνη της η απόφαση της Συγκλήτου, δεν σημαίνει έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων, καθώς χρειάζεται πολιτική απόφαση.

Αναλυτικά, η Σύγκλητος αποφάσισε:

1. Την ένταξη του Παραρτήματος του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο Διδυμότειχο, ως αυτοτελές Τμήμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τη μεταφορά της έδρας του στην Αλεξανδρούπολη από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. 

2. Την ίδρυση των κάτωθι νέων Τμημάτων: 

Πολυτεχνική Σχολή: Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής (Ξάνθη) από το 2022-23

Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού: Τμήμα Εργοθεραπείας (Κομοτηνή) από το 2022-23

Σχολή Επιστημών Αγωγής: Τμήμα Ψυχολογίας (Διδυμότειχο) από το 2021-22

Σχολή Επιστημών Υγείας: Τμήμα Νοσηλευτικής (Αλεξανδρούπολη) από το 2022-23, Τμήμα Κτηνιατρικής (Αλεξανδρούπολη) από το 2024-25, Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής (Διδυμότειχο) από το 2022-23

Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας: Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ποτών (Ορεστιάδα) από το 2022-23.