Οκτώβρη η απόφαση της ΕΕΑ για την μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης, ούτε καν αίτηση από Δόξα Δράμας

Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που προγραμματίζεται για τη προσεχή Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, αναμένεται να έρθει προς συζήτηση και (εκτός απροόπτου) τυπική έγκριση η υπόθεση της συμφωνίας μεταβίβασης της ΠΑΕ Ξάνθη από την Insports ΙΚΕ των Πανόπουλου-Συγγελίδη στην Mazcon Invesments ΙΚΕ του Μπιλ Πάπας.

Ως γνωστόν, ως τα μέσα της περασμένης εβδομάδας δεν είχε κατατεθεί στην ΕΕΑ η συμφωνία της μεταβίβασης με όλα τα στοιχεία που προβλέπονται σε αυτήν (μεταξύ άλλων και του τιμήματος), παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει περίπου 15 ημέρες μετά την απόφαση της ΕΕΑ που ενέκρινε την ικανότητα του υποψήφιου αγοραστή Μπιλ Πάπας να γίνει μεγαλομέτοχος της ομάδας.

Οι πληροφορίες από την πλευρά του ΑΟΞ αναφέρουν ότι η σχετική κατάθεση έγινε την Τετάρτη, όμως εκείνη την ημέρα πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση της ΕΕΑ και σε αυτήν δεν συζητήθηκε η υπόθεση, αφού δεν υπήρχε ακόμα κατατεθειμένη σύμβαση πώλησης.

Εφόσον έχει πράγματι στο μεταξύ κατατεθεί στην ΕΕΑ η τελική συμφωνία των δύο πλευρών για την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη, η λογική λέει ότι η συζήτηση θα λάβει χώρα στην προσεχή συνεδρίαση, που είναι ωστόσο προγραμματισμένη για το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης.

Σε κάθε περίπτωση, πηγές από την ΕΕΑ διαβεβαίωναν μεν ότι από την πλευρά της Επιτροπής δεν έχει εγκριθεί ακόμα η μεταβίβαση, πρόσθεταν δε ότι πρόκειται για καθαρά τυπική υπόθεση από την στιγμή που έλαβε την σχετική άδεια ο Μπιλ Πάπας. Συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία στους φίλους της Ξάνθης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι για την άλλη ομάδα της περιοχής της ΑΜ-Θ στην Super League 2, την Δόξα Δράμας, ακόμα δεν υπάρχει κανένας φάκελος υποψήφιων αγοραστών που να έχει καταταθεί στην ΕΕΑ, όπως δεν είχε κατατεθεί και όλους τους προηγούμενους μήνες που βρισκόταν σε εξέλιξη αυτό το σήριαλ.

Με άλλα λόγια, ποτέ οι Κύπριοι επενδυτές που για πάνω από ένα μήνα ξέραμε ότι θα επενδύσουν στην Δόξα Δράμας δεν εμφανίστηκαν στην ΕΕΑ να ζητήσουν άδεια να αγοράσουν την ομάδα, όπως έκανε για την περίπτωση της Ξάνθης ο Μπιλ Πάπας.

Επιπλέον, ακόμα και τώρα δεν έχει κατατεθεί κάποιος φάκελος από τον φερόμενο εδώ και δυο εβδομάδες ως νέο επενδυτή Απόστολο Πετράκη ή δικούς του ανθρώπους (καθώς ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να αγοράσει ομάδα λόγω της ποινικής του καταδίκης για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα ψέματα σύντομα θα τελειώσουν για όλες τις ομάδες της Super League 2, αφού θα πρέπει να περάσουν από τον καθιερωμένο ετήσιο έλεγχο της ΕΕΑ για την έκδοση του πιστοποιητικού συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, πριν φυσικά αυτό αρχίσει. Και αυτό θα είναι το επόμενο κρίσιμο στοίχημα για όλους…