«Είναι απίστευτο που υποβιβάστηκε από μια Επιτροπή η Ξάνθη με τόση ιστορία και τέλεια οικονομική ισορροπία»

Ο προπονητής της Αλ Αχλί και πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ αλλά και της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Open Total Football.

Ενα από τα ερωτήματα που τέθηκαν αφορά και την Ξάνθη. Συγκεκριμένα ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε: «Μετά από πολλά χρόνια η πρώην ομάδα σας η Ξάνθη έχει υποβιβαστεί. Είναι κάτι που σας πείραξε, πως νιώθετε για αυτό;». 

Η απάντηση του Ραζβάν Λουτσέσκου: «Είναι κάτι απίστευτο. Η Ξάνθη θα έπρεπε με βάση όσα έδειξε στο γήπεδο να είναι πολύ κοντά στα πλέι οφ. Και τώρα αυτή η ομάδα με τόση ιστορία, με τέλεια οικονομική ισορροπία, να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία, ξανά από επιτροπές και ξανά σε μία στιγμή στην οποία άνθρωποι από την Αθήνα προσπάθησαν να καταστρέψουν τον ΠΑΟΚ και να τον βγάλουν έξω από τον δρόμο του προς τον τίτλο, για να διευκολύνουν μία άλλη ομάδα. Στο τέλος όταν ο ΠΑΟΚ πήγε στο CAS είδατε ξεκάθαρα ότι η κατάσταση διορθώθηκε και ο ΠΑΟΚ πήρε πίσω τους βαθμούς του. Κάθε χρόνο υπάρχουν παράπονα. Υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να έχουν τους βαθμούς έχουν κερδίσει στο γήπεδο. Επιτροπές που αποφασίζουν τελικά τους τίτλους και τις διοργανώσεις».  

Με δεδομενο ότι την περασμένη εβδομάδα η ομάδα του αποβλήθηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας και αρκετοί λένε ότι και στην Ελλάδα πάντα εμφανιζόταν παραπονούμενος, σχολίασε: «Θα πρότεινα σε αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στη θέση μου. Τουλάχιστον για αυτές τις βραδιές όταν έγιναν αυτά που έγιναν. Αλλά γιατί θα πρέπει να συζητήσουμε για κάτι τέτοιο; Καταφέραμε να κερδίσουμε τον τίτλο στο γήπεδο. Μας έκλεψαν εννιά βαθμούς. Θυμάστε καλά τι έγινε σε εκείνη τη σεζόν. Σκοράραμε ένα γκολ που δημιούργησε πολλά προβλήματα, ένα γκολ που ήταν κανονικό απέναντι στην ΑΕΚ και τελικά χάσαμε τον αγώνα στο γήπεδο, ενώ θα έπρεπε να τον έχουμε κερδίσει. Πήγαμε να παίξουμε κόντρα στον Ολυμπιακό, απέναντι σε μία ομάδα που προετοιμαζόταν για μία εβδομάδα για να μην αγωνιστεί και η συνθήκη που ένιωσαν βολικά ήταν να εγκαταλείπουν το γήπεδο. Μία ακόμα σκανδαλώδης κατάστασης που προκάλεσε ο Ολυμπιακός και για αυτό τον λόγο χάσαμε με 3-0 στα χαρτιά. Πώς να μην νιώθω μετά από όλα αυτά. Και όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε δύο εβδομάδες. Πείτε που ποιος έχει δίκιο».  

Σε σχέση με το φετινό πρωτάθλημα της Super League, το σχόλιό του είναι το εξής:«Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα λάθος στη στρατηγική του. Έχει ήδη χάσει τέσσερις πόντους στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Άρα αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι που έχει αναβληθεί λόγω του τελικού του Κυπέλλου θα βρίσκεται τέσσερις πόντους μπροστά. Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο να χάσει αυτό το προβάδισμα που έχει ήδη αποκτήσει στο ξεκίνημα. Στη συνέχεια θα είναι και η έλλειψη αυτοπεποίθησης, περισσότερη πίεση στον ΠΑΟΚ. Πλέον απαγορεύεται να έχει κι άλλο αρνητικό αποτέλεσμα, περιμένοντας και από τους αντιπάλους του να κάνουν λάθος βήματα. και αναμονή ώστε οι αντίπαλοι να κάνουν κάποιο λάθος. Αρχίζει να είναι δύσκολο για τον ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα».  

Τέλος, για το αν θα επέστρεφε σε κάποια ελληνική ομάδα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου απάντησε: «Η Ελλάδα για εμένα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Θα επέστρεφα στην Ελλάδα με μεγάλη χαρά και με μεγάλο κίνητρο και πάθος. Μπορώ να σου πω πως ο ΠΑΟΚ, είναι πιθανότατα… Όχι πιθανότατα, η καλύτερη περίοδος στη ζωή μου. Και όταν λέω στη ζωή μου, εννοώ γενικά στη ζωή μου όχι μόνο στην καριέρα μου στον αθλητισμό. Είναι αλήθεια πως έχω δεθεί με τον ΠΑΟΚ εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας που είχαμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να πω ότι υπάρχει κι μία ομάδα στην Ελλάδα που δε πήγαινα ποτέ, αλλά δεν είναι σωστό να το αναφέρω».