Αποκαλύψεις Τσετινέ για το πλάνο της νέας εποχής του ΑΟΞ αλλά και «αιχμές» για τις καθυστερήσεις (+audio)

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθη και στην εκπομπή «Αθλητικός Παλμός» που επιμελείται ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διευθυντής αγωνιστικού σχεδιασμού του νέου ΑΟΞ Ανέστης Τσετινές.

Ανέλυσε το πλάνο του ίδιου και του Μπιλ Πάπας, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη από τους Χρήστο Πανόπουλο και Πολυχρόνη Συγγελίδη.

«Τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περιμέναμε αλλά σημασία έχει ότι προσπαθούμε να τα φτιάξουμε. Ειμαστε σε καλό δρόμο και πιστευω ότι σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα που σχεδιάσαμε. Θέλουμε να κυλήσει ο χρόνος και να ολοκληρώσουμε αυτό ποου ξεκινήσαμε με τόση χαρά και ανυπομονησία. Πλέον έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της ΠΑΕ Ξάνθη. Ολα όμως ειναι σε τεντωμένο σκοινί, πολύ λεπτά. Δυστυχώς το πρωτάθλημα ξεκινά τέλη Οκτωβρίου, δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι αναβαίνουν, ποιο κανάλι θα δείχνει τους αγώνες και πόσους. Αν θέλεις να προγραμματίσεις δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα», είπε αρχικά ο Ανέστης Τσετινές.

Σε σχέση με το πότε ξεκίνησε η διαδικασία των συζητήσεων, ανέφερε: «Ολα ξεκινησαν όταν υπήρχε η διαδικασία των μπαράζ. Εμεις ήμασταν σε προχωρημένες διαδικασίες και ενώ υπήρχαν εκατέρωθεν διασφαλίσεις ότι θα πάρουμε την ομάδα στην Super League 1. Ξαφνικά δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τα μπαράζ. Τότε ο Πάπας άρχισε να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Ακόμα για την ακρίβεια δεν έχει καταλάβει, αλλά αυτή η χρονιά θα είναι σχολείο και για αυτόν και για όλους μας και θα πρέπει να το περάσουμε με άριστα».

Σε σχέση με το ενδιαφέρον του νέου μεγαλομετόχου ανέφερε: «Ενδιαφερθηκαμε για μια ομάδα στην Ελλάδα και μάθαμε ότι πωλείται η Ξάνθη και σε καλή τιμή. Δεν είχαμε παρά να μιλήσιουμε με τους παράγοντες της Ξάνθης. Πολύ συντομα βρέθηκε λύση και στα οικονομικά και στα επιμέρους θέματα. Απλά καθυστερούσε για λόγους ανούσιους, αλλά αυτό έδωσε βάθος χρόνου στις διαπραγματεύσεις. Τελικά όλα εξελίχθηκαν καλά, η Ξάνθη έστω και με καθυστέρηση πέρασε στα χέρια του Μπιλ Πάπας και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Υπάρχει υγιής βάση, υγιής σκέψη και μεγάλη διάθεση από όλους ώστε η Ξάνθη να γίνει πιο δυνατή, να ανέβει ψηλότερα και να κάνει υπερήφανους τους Ξανθιώτες και κατ’ επέκταση όλους τους Θρακιώτες».

Ο Ανέστης Τσετινές ανέφερε ακόμα για το πως πείστηκε ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ξάνθη: «Ο Πάπας ήθελε να επενδύσει, ήθελε λόγω πατρίδας να έρθει στην Ελλάδα. Ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, είχε προσπάθήσει να επενδύσει και σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα στο εξωτερικό. Ηθελε όμως να υπάρχει ένα πλάνο, ένα σχέδιο και το potential για κάτι δυνατό στο μέλλον. Η Ξάνθη έχει εγκαταστάσεις, ιστορία, έτσι όπως θα την φτιάξουμε θα έχει το δικό της μέλλον. Αυτά έπεισαν τον νέο ιδιοκτήτη και μετά από λίγο καιρό επανήλθε δυναμικά. Χαρούμενος. Κάναμε διαδοχικά μίνινγκ και το βλέπω αυτό. Βέβαια, πρέπει να πω ότι υπήρξε ένα πρόβλημα στην κατάσταση που δημιουργήθηκε μετέπειτα. Εμεις θα δημιουργούσαμε μια ομάδα σχεδόν πάλι από το μηδέν αλλά όχι σε αυτήν την χρονική περίοδο και σε αυτήν την κατηγορία. Κάποιοι κλεισμένοι παίκτες αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την ομάδα στην Super League 2. Εμείς ημασταν έτοιμοι απο Αυγουστο, χαθηκε πολυτιμος χρονος. Ειμαστε όμως πλέον ευχαριστημενοι στο τωρινο σημειο, η ομάδα θα ειναι πλήρως ανταγωνιστική και κάτι παραπάνω με τους παίκτες και το λοιπό αθρώπινο δυναμικό που έχει».

Πολλές φορές στην διάρκεια της συνέντευξης ο Ανέστης Τσετινλες σημείωσε ότι «δεν έχουν σημασία τα πολλά λόγια αλλά τα έργα και οι πράξεις» ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις ακαδημίες: «Το ποδόσφαιρο παγκισμιως πάει στις ακαδημιες και εκει πρέπει να πάει και η Ελλάδα. Χωρις ακαδημίες οι ελληνικές ομάδες είναι τελειωμένες. Αυτο που συμβαίνει με αθροες εισροές παικτών από άλλες χώρες, δεν αφήνει να αναπτυχθούν Ελληνες παικτες ακαδημιών. Δεν γινεται να εχεις μια ομάδα στην SL1 και SL2 και να μην στηρίζεσε σε παιδιά των ακαδημιών σου. (…) Στοχος μας είναι οταν δεν υπαρχει χωρος στην πρωτη ομαδα, καλο να υπαρχει μια δευτερη ισχυρη ομάδα στα οποια να παιρνουν παιχνίδια αυτά τα πδιιά. Θα ειναι καλο να πηγαινουν σε ομαδα ή ομάδες, να ανταγωνίζονται άλλους παίκτες σκληρούς, βρώμικους, πιο δυνατούς, να βλεπουν την πραγματική εικονα. Καλά τα πρωταθληματα των ΤΕΠ αλλά δεν ειναι ανταγωνιστικά. (…) Μας ενδιαφερει η Ξανθη να παραμεινει κορυφαια στην περιοχη της ΑΜ-Θ και θα γινεται η ομαδα που θα δεχεται πολλα ταλεντα των γυρω περιοχών και θα τα εξελίσσει. Οτι καλο υπαρχει θελουμε να τον διεκδικουμε πρωτα εμεις. Να φτάσουμε τον ΑΟΞ σε επίπεδο ώστρε οι υποψηφιοι παικτες να μην μπαινουν στο διλημμα για μεγαλες ομαδες του κεντρου, να μην έχουν τιποτα να ζηλέψουν».

Ο Ανέστης Τσετινές με έμφαση τόνισε ότι «δεν μας ενδιαφερουν δανεικοι παικτες απο Ελλάδα για να μην στραφουμε ουτε προς τη μια κατευθνση ουτε προς την αλλη». Σε σχέση με την ομάδα που χτίζεται, αποκάλυψε: «Ο κορμος της ομάδας έχει ήδη ολοκληρωθει, η ομαδα ειναι πλήρης και με τις καινουριες προσθηκες ως την Τεταρτη-Πεμπτη θα ειμαστε υπερπληρεις. Κραταμε πινελιες για το τελος αν χρειαστούν». Ακόμα ξεκαθάρισε ότι στοχος της φετινής σεζόν είναι ξεκάθαρα η άνοδος αλλά πρόσυεσε ότι «στοχος είναι η φετινη ομαδα να παραμεινει και του χρονου ώστε να μην αλοιωθει με τις οποιες προσθηκες στην SL1 πολυ η ομοιογένεια και η φυσιογνωμία της». Σε ερώτημα ακροατή για τον λόγο που δεν κρατήθηκαν κάποιοι παίκτες από το περσινό ρόστερ, απάντησε: «Δεν ερωτηθηκαμε καν, ουτε το γνωριζαμε για τα συμβολαια που λύθηκαν πριν τα μπαράζ. Αρχίσαμε να δουλευουμε την ομάδα μετά τον δεύτερο αγωνα μπαράζ».

Σε σχέση με τον φίλαθλο κόσμο, τέλος, ο Ανέστης Τσετινές τόνισε ότι θα αποτελέσει οδηγό για την ομάδα. «O κόσμος στερηθηκε την ενημερωση τα τελευταια χρονια και ηρθε καιρος να την παρει πισω. Νιωθω μια αγαπη, μια χαρά από τον κόσμο γιατι πιστεύει σε αυτό το καινουριο ξεκίνημα. Εμεις θα ειμαστε κοντά στους φιλάθλους της ομάδας. Παραφιλολογικά έχουν ακουστεί διάφορα, σίγουρα στον κόσμο αρέσει να συμμετέχει στην πορεία και εξελιξη της ομάδας. Εχει άδολη αγάπη. Αλλα θέλει να νιώθει και ότι τον αγαπάνε, ότι δεν είναι παραμεταμένος. Οπως μας στηρίζει, θα τον στηριξουμε τον κόσμο. Οι φίλαθλοι της Ξάνθςη διψάνε για να έρθουν στο γήπεδο και εμείς θα κάνουμε ό,τι ειναι εφικτό για να τους βοηθησουμε. Θελουμε τον κόσμο να ακολουθεί την ομάδα, έμπρακτα να δείχνει ότι είναι μέρος της».