Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη για Μπιλ Πάπας και Τόνι Πόποβιτς με τις πρώτες δηλώσεις τους

Εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΠΑΕ Ξάνθη με την οποία έγινε γνωστό και επίσημα ότι ο Μπιλ Πάπας είναι ο νέος επικεφαλής της εταιρείας και ότι ο Τόνι Πόποβιτς θα είναι ο επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου της ομάδας.

Ενδιαφέρον έχει ότι η ανακοίνωση ξεκινά αναφέροντας ότι ο ΑΟΞ είναο «ομάδα της Super League» (ακολουθώτας την ίδια στο σημείο αυτό τακτική που ακολουθεί εδώ και καιρό το ThrakiSportS).

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ομάδα της Super League, Αθλητικός Όμιλος Ξάνθη ΠΑΕ, βρίσκεται πλέον στα χέρια της κοινοπραξίας που επικεφαλής τελεί ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, Bill Papas.

Η συμφωνία επισημοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα και επικυρώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) μετά από μήνες συζητήσεων.

«Η ΞΑΝΘΗ είναι μια ομάδα, την οποία παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον εδώ και καιρό. Eίμαι περήφανος που αναλαμβάνω τη θέση του προέδρου αυτής της ιστορικής ομάδας και μαζί με τους συνεργάτες μου προσβλέπουμε σε ένα συναρπαστικό μέλλον», δήλωσε ο κ. Papas.

«Παρόλο που έχουμε απογοητευτεί με την υποβίβαση της ομάδας στη Super League 2, είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να επιστρέψουμε στην κορυφαία κατηγορία. Εργαζόμαστε επιμελώς για τη συγκρότηση μιας νέας ομάδας management, η οποία θα χτίσει νέα θεμέλια για έναν όμιλο με πλούσια ιστορία και παθιασμένους φιλάθλους. Αυτή είναι μια νέα αρχή για την ομάδα. Ανυπομονώ για την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν, ώστε να δω από κοντά τους φιλάθλους μας. Καθώς διανύουμε δύσκολες στιγμές στην παγκόσμια αθλητική βιομηχανία λόγω του COVID-19, το ποδόσφαιρο θα διαδραματίσει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας. Ευελπιστούμε ωστόσο, πως φέτος θα κάνουμε υπερήφανους τους οπαδούς μας».

Ο Tony Popovic, ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Αυστραλίας, που έχει κατακτήσει το Πανασιατικό Champions League και έχει κερδίσει δύο φορές το Premier’s Plate, αναλαμβάνει επικεφαλής του τεχνικού team.

«Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο δυναμικό του ΑΟΞ. Ανυπομονώ για τη φετινή πρόκληση, αλλά και για τη συνεργασία μου με την ομάδα και το προσωπικό» σχολίασε ο Popovic.

O κ. Papas προσέθεσε: «Στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και σε εμένα προσωπικά, η εξασφάλιση του Tony Popovic ως επικεφαλής του τεχνικού team για 2 χρόνια, μας δίνει μεγάλη χαρά. Είναι ένας προπονητής παγκόσμιας κλάσης και ένας άνθρωπος που πετυχαίνει τους στόχους του. Ευχαριστώ τον Tony για τον επαγγελματισμό και τον ενθουσιασμό που έδειξε σε όλες τις συζητήσεις και τη συνεργασία του με την ομάδα. Καλωσορίζουμε τον Tony και υποστηρίζουμε πλήρως τον ίδιο και τους παίκτες, καθώς μαζί χτίζουμε ένα λαμπρό μέλλον».

Σχετικά με τον Bill Papas

O κ. Papas είναι Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας από το Σίδνεϊ. Είναι ο Ιδρυτής και ο πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας The Forum Group, αλλά και ιδρυτής και πρόεδρος της Iugis, εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων και περιβαλλοντολογικών συμβουλών. Ο κ. Papas έχει πάθος με το ποδόσφαιρο και έχει συμβάλλει με επενδύσεις σε ποδοσφαιρικά projects ανά τον κόσμο. Έχει τελέσει πρόεδρος του Sydney Olympic Football Club από το 2015 και έχει μακροπρόθεσμα συμβόλαια συνεργασίας με τη Liverpool FC και τη Schalke 04.

Σχετικά με τον Tony Popovic

Ο Tony Popovic είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές της Αυστραλίας. Έχει κατακτήσει το Πανασιατικό Champions League και έχει κερδίσει δύο φορές το Premier’s Plate. Έχει διαγράψει μεγάλη πορεία με την Εθνική Ομάδα της Αυστραλίας, έχει συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και έχει περάσει από τις μεγαλύτερες ομάδες και ομίλους του εξωτερικού.