Super League: Ήρθε από τον πάγκο και «καθάρισε» για την ΑΕΚ με γκολ και ασίστ ο Μάνταλος

Tην νίκη στην ΑΕΚ χάρισε ο Κομοτηναίος αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, που πέρασε στο παινχίδι στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε την ασίστ στο Λιβάγια για το 0-1 και διαμόρφωσε το 0-2 στο πέρασμα της Ένωσης από το Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μισό ήταν πολύ νοθρή, με την ομάδα του Μάκη Χάβου, πρώην παίχτη του ΑΟΞ, να κρατάει σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα. Βασικός ήταν και ο μέχρι πρότινος κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης Τέλης Καρασαλίδης, που είδε την μοναδική κίτρινη κάρτα των γηπεδούχων στο 21′.

Ο Πέτρος Μάνταλος μπήκε στο ημίχρονο στην θέση του Χνιντ και άλλαξε όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Αρχικά στο 47′ έβγαλε φανταστική πάσα με τακουνάκι στο Ανσαριφάρντ, ο οποίος αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση. Στο 54′ μετά από νέα ατομική προσπάθεια του κεφάτου θρακιώτη μεσοεπιθετικού, τροφοδότησε τον Αναριφάρντ, τον οποίο πρόλαβε ο Καρασαλίδης.

Στο 64′ ήρθε η δικαίωση για τους φιλοξενούμενους, με τον Μάνταλο να εκτελεί το κόρνερ και τον Λιβάγια να παίρνει εντυπωσιακή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ανάμεσα σε τρεις αμυνόμενους, γράφοντας το 0-1.

Στο 74′ έγινε η φάση που ίσως έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό, με τον Τσιγκρίνσκι να ανατρέπει τον Ντίαζ εντός περιοχής, τον διαιτητή Ζαχαριάδη να υποδεικνύει την άσπρη βούλά, αλλά ο Τσιντώντας που προτιμήθηκε από τον πρώην κίπερ του Πανθρακικού Γιώργο Αθανασιάδη να «βγάζει» το πέναλτι του Ματσόλα, κρατώντας το πολύτιμο 0-1. Μάλιστα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επέμβαση, μετά την απόκρουση στο πέναλτι του Ελ Αραμπί στον τελικό της περασμένης εβδομάδας.

Το παινχίδι για την ΑΕΚ κλείδωσε ο Πέτρος Μάνταλος στο 87′, που ελευθερώθηκε με ωραία προσποίηση και πλάσαρε άριστα στην αριστερή γωνία τον Κνετ.

Αξιοσημείωτο πως έπαιξε για ακόμα ένα 90λεπτο ο διεθνής πλέον πρώην παίχτης της Ξάνθης Στράτος Σβάρνας, που αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές του Καρέρα στο κέντρο της άμυνας.