Super League: Προσγείωσε ανώμαλα τον ΠΑΟΚ του (Ζίβκο) Ζίβκοβιτς ο Ατρόμητος του Γούτα

Για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1 ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στο γήπεδο της Τούμπας τον Ατρόμητο, με τους Περιστεριώτες να φεύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Θεσσαλονίκη και τον «Δικέφαλο» να έχει την πρώτη απώλεια βαθμών.

Για τους γηπεδούχους, ο Αμπέλ Φερέϊρα παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές ενόψει και του σπουδαίου αγώνα της Τρίτης στο Κρασνοντάρ· παρέμεινε ωστόσο κάτω από τα γκολπόστ ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που προτιμήθηκε εκ νέου από τον πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Από την άλλη, ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε σχηματισμό με τρεις πίσω στην άμυνα θέλοντας να περιορίσει την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ. Σταθερά βασικός βεβαίως και στον σχηματισμό αυτόν ήταν ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης Δημήτρης Γούτας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς ήταν εκείνοι που είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν παιχνίδι. Δεν μπόρεσαν ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή του Γιαννιώτη. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του δεν απειλήθηκε ιδιατέρα· δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει επιθετικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική με εκατέρωθεν κλασικές ευκαιρίες. Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, κόντρα στη ροή του αγώνα εκείνη τη στιιγμή. Ο Ατρόμητος όμως συνέχισε να βγαίνει πολύ επικίνδυνα στην κόντρα, εκμεταλλευόμενος το αργό αμυντικό transition του ΠΑΟΚ και έφτασε στην ισοφάριση με το αυτογκόλ του Ένεα Μιχάι ύστερα από την παράλληλη σέντρα του Ενσικουλού. Στα αξιοσημείωτα φυσικά της αναμέτρησης ήταν και η είσοδος του 16χρονου Γεώργιου Κούτσια, ο οποίος έγραψε ιστορία όντας ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην ιστορία της Super League. (Σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 10 ημερών).

Έτσι το τέλος του αγώνα βρίσκει σαφώς ικανοποιημένους τους Περιστεριώτες, που κατέκτησαν τον πρώτο τους βαθμό σε μία δύσκολη έδρα, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει σαφώς αποδιοργανωμένος από τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του.

Υπενθυμίζεται πως παρατηρητής διατησίας (διαιτητής ο Δημήτρης Καραντόνης του Συνδέσμου Ημαθίας) στον αγώνα τοποθετήθηκε από την ΕΠΟ ο Μανώλης Ταπατζάς της ΕΠΣ Θράκης.