Μόλις οκτώ οι ομάδες της Θράκης στο μητρώο της ΓΓΑ – Απουσιάζουν ΓΑΣ Κομοτηνή και Αρίων Ξάνθης

Μόλις οκτώ σωματεία καλαθοσφαίρισης από την Θράκη φέρονται καταρχήν να ενεγράφησαν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που δόθηκε στην δημοσιότητα στη Βουλή την Πέμπτη.

Η λίστα περιλαμβάνει 380 συνολικά εγγεγραμένα σωματεία στην ΕΟΚ. Από τα οκτώ σωματεία της Θράκης που εντοπίσαμε, τρία είναι από τον Έβρο, τρία από την Ροδόπη και δύο από την Ξάνθη, με ηχηρές απουσίες αυτές των ΓΑΣ Κομοτηνή και Αρίωνα Ξάνθης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λεύτέρης Αυγενάκης τόνισε πως μόνο όσα σωματεία συμπεριλαμβάνονται στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητιμσού, θα έχουν δικάιωμα ψήφου για μελλοντική ανάδειξη διοιξήσεων της ΕΟΚ. Παρ’ όλα αυτά, διευκρίνισε ότι ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός για να εγγραφούν και νέες ομάδες που δεν το έχουν πράξει ως τώρα.

Αναλυτικά, οι ομάδες από την Θράκη που εντόπισε η έρευνα του ThrakiSportS ότι εντάχθηκαν στο Μητρώο της ΓΓΑ μαζί με τον αύξοντα αριθμό που έχει κάθε μία, είναι οι εξής (δεκτές τυχόν προσθήκες στον παρακάτω κατάλογο με ομάδες που ενδεχομένως δεν προσέξαμε εμείς στην πρώτη ανάγνωση των εγγράφων):

22. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
66. Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης
171. Φιλία Ορεστιάδας
224. Δημοκρίτειο Κομοτηνής
278. Λεύκιππος Ξάνθης
313. ΑΕ Κομοτηνής
330. Αίας Κομοτηνής
332. Ασπίδα Ξάνθης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 380 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΓΓΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ