Το στρατόπεδο του Έβρου όπου παρουσιάζεται αύριο ως νεοσύλλεκτος φαντάρος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Στο στρατόπεδο “Βογιατζή” στην Καβησό Φερών Έβρου, έδρα της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, θα παρουσιαστεί αύριο το πρωί, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο 22χρονος σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr σήμερα το απόγευμα θα ταξιδέψει μέχρι την Θεσσαλονίκη με την πτήση 120 Α3, ενώ συντροφιά του θα έχει την πολυαγαπημένη του μητέρα Μαρέβα.

Ο νεαρός γιος του κ. Μητσοτάκη θα υπηρετήσει την θητεία του στο Πυροβολικό και αφού ως νεοσύλλεκτος πραγματοποιήσει την βασική του εκπαίδευση, στη συνέχεια θα πάρει μετάθεση για κάποια μονάδα της περιοχής, Η μετάθεση του έχει ήδη αποφασιστεί, αλλά το μόνο που καταφέραμε να μάθουμε, είναι ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έχει το όνομα του παππού του, πρώην Πρωθυπουργού θα παραμείνει σε μονάδα Πυροβολικού του Έβρου, η οποία ανήκει στην ΧΙΙ Μεραρχία Πεζικού Αλεξανδρούπολης.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης junior θα παρουσιαστεί απευθείας στην στρατιωτική μονάδα του πυροβολικού σώματος στην Αλεξανδρούπολη, καθώς ως νεοσύλλεκτος δεν θα περάσει πρώτα από κέντρο εκπαίδευσης όπως συνηθίζονταν καθώς πλέον όλοι λαμβάνουν φύλλο πορείας για το στρατόπεδο όπου θα εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία.

Είναι άγνωστο αν το νεαρό Μητσοτάκη θα συνοδέψει στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια στις Φέρες κάποιο άτομο της οικογένειας του. Η μητέρα του Μαρέβα για παράδειγμα, η οποία έτσι και αλλιώς έρχεται συχνά στην περιοχή μας λόγω και των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα στο Σουφλί.

Ότι και αν γίνει πάντως και επειδή κάποιοι βιάστηκαν να προεξοφλήσουν ότι θα έρθει μόνο για λίγες μέρες και μετά την βασική εκπαίδευση θα μετατεθεί στην Αθήνα, είναι σημαντικό ότι ο γιος του σημερινού Πρωθυπουργού θα παρουσιαστεί ως νεοσύλλεκτος και θα υπηρετήσει στον Έβρο. Όταν πολύ εύκολα και αθόρυβα θα μπορούσε να γίνει αυτό σε κάποια άλλη μονάδα. Στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Ναυτικού “Παλάσκα” στην Αθήνα για παράδειγμα και όταν πολλοί γονείς που δεν έχουν την εξουσία ή τις… άκρες ενός Πρωθυπουργού… κινούν όλα τα νήματα για να εξασφαλίσουν το καλύτερο για την θητεία των γιων τους. Κι όταν κάποιοι Εβρίτες γονείς έχουν βάλει ότι… μέσον μπορούν ώστε οι κανακάρηδες τους που προσελήφθησαν πρόσφατα στην Συνοριοφυλακή λύνοντας εφ’ όρου ζωής το θέμα της επαγγελματικής τους αποκατάστασης, να μετατεθούν… κοντά στο σπίτι τους.

Ο νεαρός Μητσοτάκης μετά τις σπουδές που ολοκλήρωσε σε πανεπιστήμιο της Βοστώνης, αποφάσισε πριν την έναρξη των μεταπτυχιακών του σπουδών να παρουσιαστεί στο στρατό και να υπηρετήσει κανονικά τη θητεία του.

Πηγές: https://www.newsit.gr/
και https://www.evros-news.gr/