Κίνηση-ματ με σούπερ ντόπιο ταλέντο από την Ξάνθη της νέας εποχής

Οι κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ του ΑΟΞ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με την στελέχωση του ρόστερ της να αποτελεί προτεραιότητα ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για τη νέα σεζόν στη Super League.

Η ενίσχυση ωστόσο δεν έχει στόχο μόνο την προσθήκη έμπειρων παικτών που έχουν παραστάσεις από τις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες. Όπως και κάθε ομάδα που έχει ένα μεγάλο status, έτσι και στον ΑΟΞ παρακολούθουν τα τεκτενόμενα στο τοπικό ποδόσφαιρο και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται εκεί, ώστε να κάνει δικό της οποιαδήποτε περίπτωση ποδοσφαιριστή που θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει πολλά στον σύλλογο άμεσα αλλά και μελλοντικά.

Μία τέτοια κίνηση μοιάζει και η προσθήκη του 22χρονου Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού (γεν. 10/10/97), ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν με τη φανέλα του ΑΟΞ, πραγματοποιώντας ένα μεγαλό «ξεπέταγμα» στην ποδοσφαιρική του καριέρα, από τη στιγμή που από το ερασιτεχνικό επίπεδο αναβαθμίζεται στο επαγγελματικό.

Ο ταλαντούχος επιθετικός μέσος πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τα Σήμαντρα Σπορ, για να ακολουθήσει έπειτα ο Άτλας Σελίνου. Άργοτερα μεταπήδησε στον Παύλο Μελά Κουτσού με τον οποίο είχε σημειώσει πολύ καλές εμφανίσεις στις καλές πορείες της ομάδας (είχε φτάσει και σε τελικό Κυπέλλου). Το 2016 όμως εμφανίστηκε ο Ορφέας Ξάνθης, όπου και άνηκε μέχρι σήμερα και τον κατέταξε σε ένα ποιοτικό παίκτη Γ’ Εθνικής. Με την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή στην τετραετία έχει καταγράψει συνολικά 67 συμμετοχές και 10 γκολ.