ΕΠΣ Ξάνθης: Διπλό fair play για βράβευση από τους προπονητές στο Άρης Πετεινού – Άτλας Σελίνου

Μπορεί την περασμένη Τετάρτη η αγωνιστική σεζόν της ΕΠΣ Ξάνθης να ξεκίνησε με καταγγελίες ακόμα και για ρατσιστικές συμπεριφορές, ωστόσο η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας είχε όμορφες στιγμές και αποθέωση του fair play.

Συγκεκριμένα, διαδοχικά ο προπονητής του Αρη Πετεινού Ανέστης Νεοφυτίδης και του Ατλαντα Σελίνου Γιώργος Τζαρτζάκης έβγαλαν από έναν παίκτη τους, για να μην έχει αριθμητικό πλεονέκτημα ο αντίπαλος χωρίς να υπάρχει κόκκινη κάρτα στον αγώνα.

Το Σέλινο παρατάχθηκε στον αγώνα με σύνθεση ανάγκης και ήδη από το ημίχρονο ο νικητής είχε ξεκαθαρίσει με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 3-0. Λόγω αδιαθεσίας ενός παίκτη (Αδαμίδη) και απουσίας οποιουδήποτε άλλου στον πάγκο, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο με δεκάδα. Οταν ωστόσο αυτό έγινε αντιληπτό, ο Νεοφυτίδης έδωσε εντολή στον επιθετικό της ομάδας του Κώστα Μπουρλόγλου να αποχωρήσει ώστε να συνεχίσει και ο Αρης Πετεινού με δέκα παίκτες.

Λίγο αργότερα ήταν ένας παίκτης των γηπεδούχων που τραυματίστηκαν (ο Τυριάκης συγκεκριμένα). Ο Πετεινός είχε πλήρη πάγκο, αλλά με δεδομένη την έκταση του σκορ ο προπονητής του είχε επιλέξει από το ξεκίνημα του δευτερου ημιχρόνου να κάνει μαζεμένες και τις πέντε αλλαγές του, ώστε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παιδιά της ακαδημίας «Ευστάθιος Τοροσίδης». Ετσι δεν είχε δυνατότητα άλλης αλλαγής και θα όφειλε η ομάδα να αγωνιστεί με… εννιά παίκτες. Τότε όμως ήταν ο προπονητής του Σελίνου που αντιλήφθη την αδικία που πήγε να γίνει και αποκατέστησε την αριθμητική ισρροπία δίνοντας εντολή και σε έναν δικό του παίκτη να βγει, τον Δημήτρη Γιαννακούδη.

Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννιά παίκτες η καθεμία, αλλά χωρίς να έχει αντικρύσει κανείς παίκτης την κόκκινη κάρτα. Αντίθετα, αν υπήρχε η πράσινη κάρτα των παλαιότερων ετών, που δινόταν για κινήσεις fair play, θα έπρεπε να έχουν βγει σωρηδόν από το τσεπάκι του διαιτητή Ζαφειρίου. Το θέμα ανέδειξαν πρώτα η ιστοσελίδα SportsAddict και η έντυπη έκδοση της εφημερίδας Ξάνθη Sport, από όπου αντλήθηκαν και οι λεπτομέρειες αυτής της αξιομνημόνευτης ιστορίας.