Πάει στην Σταυρούπολη ο Πόντος Θρυλορίου για… «συμπαράσταση» στην τοπική Δόξα έναντι της ΑΕΞ

Στην Σταυρούπολη για φιλική αναμέτρηση με την τοπική Δόξα Σταυρούπολης θα βρεθεί την προσεχή Κυριακή ο Πόντος Θρυλορίου.

Οπως διευκρινίζουν οι ιθύνοντες της ομάδας της Κομοτηνής, ο αγώνας αυτός κλείστηκε σε ένδειξη συμπαράστασης προς την ομάδα της Ξάνθης, σε βάρος της οποίας υπήρξαν καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά από τους ανθρώπους της ΑΕ Ξάνθης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Πόντος Θρυλορίου αποτελεί την συνέχεια ουσιαστικά της ΠΑΕ Ποντίων, η οποία εξαφανίστηκε από τον χάρτη επειδή επέμεινε να αγωνίζεται με μια φανέλα αφιερωμένη στην ποντιακή γενοκτονία με το σύνθημα «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ». Η φανέλα θεωρήθηκε ότι έχει πολιτικό μήνυμα από τις αρμόδιες αρχές.

Μετά την τιμωρία της ΠΑΕ Ποντίων, ο Μιχάλης Κακουλίδης, πρόεδρος εκείνου του συλλόγου αλλά και του Πόντου Θρυλορίου, είχε σπεύσει να καταγγείλει στην Εισαγγελία Ξάνθης την ΑΕΞ για το σήμα της, υποστηρίζοντας ότι είναι πολιτικό και εικονίζει την ιερή στην Τουρκία ώρα του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η ΑΕΞ απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και μάλιστα με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση το Σάββατο, κατήγγειλε ρατσιστικές συμπεριφορές από την Δόξα Σταυρούπολης αλλά έριξε βέλη και κατά της ΠΑΕ Ποντίων (χωρίς να την κατονομάσει). Η απάντηση έρχεται με τον κακουλίδη να έρχεται σε επαφή με την Δόξα Σταυρούπολης και να κανονίζει φιλικό για τον Πόντο θρυλορίου στην έδρα της ιστορική ομάδα του τόπου καταγωγής της Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία καταγγέλθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά παικτών και παραγόντων της.