Συνεχίζει «φουριόζα» στο μεταγραφικό παζάρι η Ξάνθη! Έκλεισε και ο Σάββας Σιατραβάνης

Με άγριες διαθέσεις φαίνεται ότι έχει βγει στο μεταγραφικό παζάρι ο ΑΟΞ της νέας εποχής δίνοντας σημαντική βαρύτητα στην ενίσχυση του υπάρχοντος δυναμικού.

Την άμεση επιστροφή στην Super League 1 φέρονται να επιδιώκουν με τις κινήσεις τους οι άνθρωποι της Ξάνθης, οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν το έργο του νέου προπονητή Τόνι Πόποβιτς με πολύ ικανούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Ύστερα λοιπόν από τις μεταγραφές των Ανδρέα Τάτου, Τάσου Παπάζογλου, Νίκο Γιαννακόπουλου, Γιάννη Στάθη και Κώστα Τσαμούρη, ο ΑΟΞ φαίνεται ότι προχωρά στην απόκτηση ένος ακόμη έμπειρου ποδοσφαιριστή και ιδιαίτερα ποιοτικού για τα δεδομένα της Super League 2.

Πρόκειται για τον ακραίο μεσοεπιθετικό Σάββα Σιατραβάνη, ο οποίος είδε άμεσα θετικά την προοπτική του ΑΟΞ και όπως αναφέρει η σελίδα aox1967, που πρώτη αποκάλυψε την Παρασκευή το συγκεκριμένο όνομα, «υπήρχε η κοινή θέληση για υπογραφές». Έτσι οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και θα βρίσκεται στις πρώτες προπονήσεις της ομάδας.

Ο 28χρονος (γεν. 24/11/1992) Σιατραβάνης, με καταγωγή από την Λάρισα, αγωνίζεται στη θέση του αριστερού εξτρέμ. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο άνηκε στο ρόστερ της ιστορικής Παναχαϊκής (στη δεύτερη θητεία του εκεί), όπου στα 16 παιχνίδια που αγωνίστηκε πέτυχε 5 τέρματα, σε μία μέτρια χρονιά για τους Πατρινούς στη Super League 2.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΕΛ με την οποία είχε 25 συμμετοχές (ανάμεσα σε αυτές και οι αναμετρήσεις με την Ρέϊκιαβικ για τα προκριματικά του Europa League). Από την ομάδα του τόπου καταγωγής του αποχώρησε το 2013, για να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή. Στον «γηραίο» συνέβαλε σημαντικά στην επιστροφή του συλλόγου στα μεγάλα σαλόνια και είχε τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη ομάδα όπου αγωνίστηκε (79 αγώνες, 11 γκολ και 8 ασίστ).

Την χρονιά της ανόδου (2015) ωστόσο ο ίδιος αποχώρησε για να μετακομίσει για πρώτη φορά στην Αχαΐα και την Παναχαϊκή, στην οποία έμεινε μόλις για ένα εξάμηνο. Ακολούθησε η Λαμία στην οποία παρέμεινε επίσης για ένα οχτάμηνο (Ιανουάριος-Αύγουστος 2016), για να μεταγραφεί αργότερα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» έκανε σπουδαίες χρονιές, ενώ έκανε συμμετοχές και σε επίπεδο Super League (13 τη σεζόν 2017-18).

Εν συνεχεία μεταπήδησε στην Κέρκυρα, η οποία ωστόσο λόγω των προβλημάτων της δεν μπόρεσε να τον κρατήσει και το προηγούμενο καλοκαίρι (2019) εντάχθηκε για δεύτερη φορά στην Παναχαϊκή. Συνολικά, σε επίπεδο δεύτερης κατηγορίας μετρά συνολικά 166 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 34 γκολ και έχοντας καταγεγραμμένες και 18 ασίστ.