Επαναπατρίζει τον Ανδρέα Τάτο η Ξάνθη και φέρνει πίσω στην Θράκη Παπάζογλου και Στάθη

Γνωστοποιήθηκαν οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της νέας εποχής της ΠΑΕ Ξάνθη, με την πιο ηχηρή κίνηση να είναι ο επαναπατρισμός του Ανδρέα Τάτου, την οποία ετοιμάζεται να…πυροδοτήσει η Ξάνθη στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ρόστερ.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός έπειτα από 1,5 χρόνο θητείας στην τουρκική Αλτάι κατέθεσε προσφυγή κι έμεινε ελεύθερος, έχοντας γράψει την περασμένη σεζόν στο κοντέρ 30 συμμετοχές, 2 γκολ και 6 ασίστ.

Το φλερτ του Τάτου με την Ξάνθη αποκαλύπτεται από δημοσίευμα του Κώστα Πλιάτσικα στο sdna, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Τάτος θα επαναπατριστεί τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Άρη και τη μετακόμισή του στην Τουρκία για λογαριασμό της Ελάζιγκσπορ.

Εκτός όμως από τον Τάτο, άλλοι τρεις παίκτες προϋπηρεσία στα γήπεδα της Super League βρίσκονται – σύμφωνα πάντα με όσα γράφει το sdna – σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ξάνθη για την μεταξύ τους συνεργασία. Oι δυο από αυτούς με παρελθόν στην Θράκη, ο ένας στην ίδια την Ξάνθη και ο άλλος στον Πανθρακικό.

Ο λόγος για τον 27χρονο τερματοφύλακα, Νίκο Γιαννακόπουλο που έμεινε ελεύθερος από τον Παναιτωλικό, τον 31χρονο στόπερ Τάσο Παπάζογλου που δεν συνεχίζει στη Ζίρα απ΄το Αζερμπαϊτζάν όπου αγωνίστηκε (11 συμμετοχές) τον τελευταίο χρόνο, ο οποίος είχε βρεθεί και το 2015 στην Ξάνθη, καθώς και τον 33χρονο δεξιό μπακ, Γιάννη Στάθη που αγωνίστηκε το δεύτερο εξάμηνο της περασμένης σεζόν στο Αιγάλεω και πιο παλιά πέρασε από τον Πανθρακικό αλλά και από Παναθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό, ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης.