Το συγκλονιστικό μήνυμα αναδρομής, αυτοκριτικής αλλά και πιο αποφασιστικής επιστροφής του ΑΟΞ από τον Γιάννη Μπόσβελη

Στο οπαδικό κίνημα του ΑΟ Ξάνθη από την πρώτη στιγμή της ιδρύσής της, στις φιλοδοξίες της όλα τα χρόνια της υπάρξης του συλλόγου αλλά και στο μεγάλο κεφάλαιο ονόματι Χρήστος Πανόπουλος αναφέρθηκε στο μήνυμά του ο γνωστός φίλος του ΑΟΞ Γιάννης Μποσβέλης.

Ο νυν γενικός αρχηγός του Άρη Αβάτου, από τους πιο γνωστούς διαχρονικά φιλάθλιυς της μεγάλης ομάδας της Ξάνθης, ανήρτησε το ακόλουθο συγκλονιστικό κείμενο έπειτα από τον υποβιβάσμο του ΑΟΞ στην Β’ Εθνική:

«1967-2020
53 χρόνια από την χρονολογία της γέννησης μου αλλά και την ίδρυση της αγαπημένης μου ομάδος.
Της μεγάλης ομάδας της πόλης μου.Από τότε που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο γιατί τα πάθη του καθενός ανθρώπου είναι και διαφορετικά έζησα στιγμές δύσκολες απογοήτευσης αλλά και ευτυχισμένες και σημαντικές για την ομάδα της πόλης μου.
Η καθημερινή ενασχόληση μου με την ομάδα με έκανε από φίλαθλο, οπαδό της και μάλιστα να την ακολουθούμε ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια της τότε στα δύσκολα χρόνια που αγωνιζότανε σε έδρες επαρχιακές και σε ξερά γήπεδα.
Όνειρο μας να ανέβουμε μια φορά στην Α Εθνική και ας πέσουμε λέγαμε.
Η στιγμή ήρθε το 1989 όταν και η ομάδα πανηγύρισε την άνοδο της στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου με τον κόσμο της πόλης στο πλευρό της και μάλιστα το σημαντικότερο όλοι μαζί μια γροθιά κόσμος-διοίκηση-ποδοσφαιριστές από τα σημαντικότερα πράγματα πιστεύω στον χώρο αυτό για να πας μπροστά.
Και το λέω αυτό γιατί σε αυτά τα παλιά χρόνια παρότι η Διοίκηση του Καραλίδη το 1984 είχε κάνει προσθήκες τέτοιες που όλος ο τύπος της χώρας έλεγε ψάξτε για τον δεύτερο που θα ανέβει στην Α’ Εθνική η ομάδα υποβιβάστηκε στην Γ’Εθνική αλλά ο κόσμος ήταν εκεί.
Η αποτυχία εκείνης της χρονιάς έφερε την επόμενη χρονιά στον προεδρικό θώκο τον Θόδωρο Κοκκάλα με την τότε διοίκηση να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε η ομάδα να επανέλθει εκεί που ήταν χρόνια στην Β’Εθνική που την ήξερε και ο ποδοσφαιρικός χάρτης αλλά είχε ένα κρυμμένο μεγάλο όπλο στην φαρέτρα της η τότε διοίκηση τον κόσμο της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.
Μιά χρονιά στην Γ’ Εθνική και επανήλθαμε εκεί που μέχρι τότε είμασταν σταθεροί.Μεγάλη απώλεια εκείνη την χρονιά ο χαμός του κόουτς Γιάννη Γιακουμή.365 μέρες λοιπόν ήταν αρκετές για να ξεκινήσει η δύναμη του Α.Ο.Ξ. από την Γ’Εθνική με Διοίκηση-παίκτες-φιλάθλους όλους μαζί να κάνει το όνειρο αυτό που φανταζόμασταν από μικροί να πάμε Α’Εθνική κι ας πέσουμε.
1989 το όνειρο γίνεται πραγματικότητα .Ξάνθη-Κόρινθος 5-0 και όλοι μέσα …..6000 κόσμος στο παλιό γήπεδο…..
Αγκαλιές φιλιά με δάκρυα στα μάτια από χαρά και ενθουσιασμό όμως….ο Θόδωρος εκεί η διοίκηση εκεί οι παίκτες εκεί ο κόουτς εκεί μαζί όλοι μαζί για το όνειρο μας.
Ξέραμε ότι θα δώσουμε από δω και πέρα μεγάλες μάχες…..Μάχες με τα θηρία αλλά όσοι είμασταν μαζί δεν φοβόμασταν κανέναν….Τι κι αν λέγεσαι ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΕΚ , ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ εμείς είμασταν ΞΑΝΘΗ και θα παλεύαμε και όπου βγει(κερκίδα τότε Μπαζαργκάν και Καρύδας)….
Δημιουργία των REBELS σε μια κοινή προσπάθεια όλης της νεολαίας τότε να γίνουμε ένα……
Οι χρηματοοικονομικές δυσκολίες όμως της εποχής αναγκάζουν την τότε διοίκηση να φέρει έναν μεγαλοεπενδυτή ο οποίος θα μπορούσε να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα μας.Ήρθε ο Χρήστος Πανόπουλος νεαρός τότε με όνειρα όπως όλοι μας. Στο γήπεδο πλέον 5000-6000 ΚΌΣΜΟ σταθερά και στα μεγάλα παιχνίδια πιάναμε μέχρι το ρεκόρ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κοντά στα 12000 εισητήρια…..ήταν το πρώτο παιχνίδι που είχα πάρει μαζί μου και τον γιό μου 2-2 τελικό με τον Φασόλη να κάνει τα αίσχη…..η ομάδα πήγαινε καλά αφού και πάικτες είχε στο δυναμικό της και χρήμα στην διοίκηση και τον κόσμο δίπλα της……..
Διάλυση του συνδέσμου και δημιουργία παραρτήματος με δάκτυλο της τότε διοίκησης…..άρχισαν τα όργανα…..το ένα κομμάτι πάμε να το σπάσουμε γιατί άρχισε ο κόσμος να έχει απαιτήσεις…….οι παλιοί γνωρίζουν τι είχε γίνει τότε με την αναγραφή συνθημάτων από μερίδα οπαδών και το τι έγινε μετά από κάποιους οι οποίοι αποχώρησαν από τους rebels……
To κομμάτι φίλαθλοι άρχισε να σπάει…..η γροθιά να ανοίγει και να γίνεται παλάμη….Ο εγωισμός του τότε προέδρου(θα πάρω την ομάδα και θα φύγω και θα παίζω Αλεξανδρούπολη και Σουφλί μετά από συγκέντρωση που έγινε στο ξενοδοχείο Νατάσσα) άρχισε να κρυώνει και τον κόσμο και να τον διχάζει.
Ακολουθεί και πάλι το κλείσιμο των συνδέσμων ακόμη και το δημιούργημα του προέδρου των ΘΡΑΚΕΣ και η ομάδα πλέον δεν έχει οργανωμένους γιατί μας καθότανε κόμπο στον λαιμό και δημιουργούσαν προβλήματα γιατί κάνανε όποτε χρειαζόταν αντιπολίτευση και αυτό δεν ήταν αρεστό στην Διοίκηση.
Εν ΄ταξει όμως υπήρχε η ομάδα στην Α’Εθνική και όλα καλά…μπροστά στο καλό της ομάδος όλα τα παραβλέπουμε….ΥΠΟΜΟΝΗ…
ΈΞΟΔΟ στην Ευρώπη και ποιος το φανταζότανε αυτό;;;;;;Θα παίξουμε με την ΛΑΤΣΙΟ…ΌΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ ….στα Ευρωπαικά σαλόνια ποιοι;;;;;;εμείς που θέλαμε να ανεβούμε και να πέσουμε…..
Ναί Κύριε Πανόπουλε μας έκανες Ευρωπαίους και σε ευχαριστούμε….μας έμαθε και η Ευρώπη…..Αλλαγή γηπέδου και φύγαμε Πηγάδια…Ευρωπαικά πρότυπα και λέμε στον κόσμο μας να και αν έρθετε να και αν δεν έρθετε…….4750 εισητήρια με ερχομό ΕΜΕΡΣΟΝ…..η ομάδα έχει κόσμο όταν έχει ομάδα και όταν βλέπει ότι κάτι αλλάζει…..μετά τι ακολούθησε;;;;;;Ξανά ΕΥΡΩΠΗ αλλά ο κόσμος μας;;;;;;;;πτώση συνέχεια…..επικοινωνία μηδέν και έρχεται εκείνος ο άτιμος ημιτελικός με τον ΑΡΗ και σπάει το γυαλί ακόμη περισσότερο……
Έχουν δημιουργηθεί εντωμεταξύ οι ΑΚΡΙΤΕΣ σύνδεσμος της οικογενειακής κερκίδας και η δημιουργία των ΞΑΝΘΗ ΦΑΝΣ (και αυτούς τους έβρισες στο ξενοδοχείο σου)κάποια παιδιά που αγαπούν τρελλά την ομάδα και θέλουν να φωνάζουν…300 με το ζόρι αλλά δίνουν μάχες στην κερκίδα και στα εύκολα και στα δύσκολα…….κίνηση διοίκησης τότε παίρνει και από τους 2 από ένα μέλος και το βάζει στην διοίκηση της ομάδος ….Λάθος μέγα για μένα πρωτίστως αυτών που το δέχτηκαν και δεύτερο των διοικήσεων του 2 συλλόγων….
Δώσε κάτι στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο ……δώσε ……και μας έρχεται το μπαράζ…….πάμε παιδιά να ο κόσμος μας εκεί ξανά……όλοι μαζί……σωθήκαμε……και;;;;;;;πάλι άδειο το γήπεδο……
τι γίνετε ρε παιδιά;;;;;;;;καραβια πάνε και αρμενίζουν και όλα καλά…….
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ πάλι ο κόσμος εκεί…….721 χιλιόμετρα και όμως ο κόσμος μας εκεί…… όποτε μας χρειάστηκες ο κόσμος μας ήταν εκεί……
ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ…….
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΠΟΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ…….
ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΚΟΛΛΩΝΑ ΕΣΥ ΛΥΓΙΣΕΣ….
Αυτό θα λέμε στα εγγόνια μας
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι με την νέα διοίκηση να ενωθούμε ξανά …ξανά όλοι στο γήπεδο από την νέα χρονιά…..
και ψιτ χαμουτζήδες μην χαίρεστε….
ΞΑΝΑΡΧΟΜΑΣΤΕ και ο πληγωμένος είναι πιο αποφασιστικός…»