Επέτειος: 10 χρόνια από την τεράστια μεταγραφη του 16χρονου τότε Γιάννη Πεχλιβανόπουλου στην Ιντερ

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 10 χρόνια πραγματοποίηθηκε μία εκ των σπουδαιότερων μεταγραφών θρακιωτή ποδοσφαιριστή σε κάποιον μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ηταν μια ιδιαίτερη μεταγραφή καθώς μιλάμε για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, μόλις 16 ετών τότε, στον οποίο δινόταν η ευκαιρία να διδαχθεί άμεσα το ποδόσφαιρο από το υψηλότερο επίπεδο μέσα από την ομάδα που τότε ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ήταν Δευτέρα 30 Αυγούστου του 2010, όταν η Ιντερ ανακοίνωνε ότι ο 16χρονος τότε αριστερός μπακ χαφ των ακαδημιών του Πανθρακικού Γιάννης Πεχλιβανόπουλος έπαιρνε μία μεταγραφή που ίσως και ίδιος να μην την είχε φανταστεί ποτέ στα όνειρα του, όταν ξεκινούσε τα πρώτα πρώιμα βήματα στο ποδόσφαιρο.

Η τότε πρωταθλήτρια Ιταλίας και Ευρώπης (και φέτος, 10 χρόνια αργότερα φιναλίστ του Europa League) προχωρούσε στην ανακοίνωση δύο παικτών στις περίφημες ακαδημίες του μεγάλου αυτού συλλόγου. Ο ένας εξ αυτών ήταν ο νεαρός Θρακιώτης, ο οποίος θα εντάσσονταν στην ομάδα U17 υπό τις οδηγίες του προπονήτη Τζιορτζιο Γκάτι.

Πλέον στα 26 του χρόνια, ο Γιάννης Πεχλιβανόπουλου επέστρεψε στην Ελλάδα και από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην ομάδα της Ρόδου. Προηγήθηκε μια ολόκληρη τετραετία στην Κύπρο, όπου αγωνίστηκε αγωνίστηκε αρχικά στην ιστορική ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, εν συνεχεία στον ΘΟΙ Λακαταμίας και πέρυσι στην Αγία Νάπα.

Πιο πριν, μετά την Ιντερ και πριν την Κύπρο, αγωνίστηκε με τις φανέλες της Νίκης Βόλου, της Κορίνθου, του Τυρνάβου, του Φωκικού, της Ζακύνθου και του Παναργειακού. Όλα αυτά μέχρι το 2016, όταν και αποφάσισε να μετακομίσει στην Μεγαλόνησο.

Ο Πεχλιβανόπουλος όσον αφορά την εμπείρια που έζησε στην Ιταλία και τις ακαδημίες της Ίντερ έχει δηλώσει πως πραγματικά ήταν ένα μεγάλο… «σχολείο» για τον ίδιο η εμπειρία αυτή, από την άποψη πως τον διαμόρφωσε και ως άνθρωπο, ως χαρακτήρα· πέραν της εξέλιξης του στον ποδοσφαιρικό τομέα.

Όσο για τον πρώην συμπαίκτη που θα ήθελε να ξανασυνταντήσει στα γήπεδα; Δεν γίνεται πλέον, αφού ο ίδιος έχει αναφέρει τον τέως πλέον ποδοσφαιριστή και πλέον γενικό αρχηγό του Πανθρακικού Πέτρο Βιόπουλο, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στις ακαδημίες του συλλόγου από την Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως είχαν στα παιδικά τους χρόνια μία άριστη συνεργάσια και πως θα ήθελε να τον έχει παρτενέρ σε οποιάδηποτε ομάδα. Πλέον ο Κομοτηναίος ποδοσφαιριστής που τέτοια μέρα πριν δέκα χρόνια πηρε μεταγραφή στην τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιντερ, θα μπορέσει να τον συναντήσει ξανά μόνο ως γενικό αρχηγό, εφόσον φυσικά επιστρέψει κάποια στιγμή στον Πανθρακικο. Εκτός βέβαια αν τον πείσει να ξεκρεμάσει τα παπούτσια…